Proiect ERASMUS la Colegiul Național “Mircea cel Bătrân”

În perioada 21-26 februarie,  Fundaţia Academică “Alumni” a Colegiului Naţional “Mircea cel Bătrân”, reprezentată de profesor doctor Vasile Nicoară, directorul liceului, organizează la hotel Ibis din Constanţa, cursul de formare de formatori cu titlul “Educaţie pentru cetăţenie europeană activă-Angajarea”.

Proiectul ERASMUS+ al cărui scop este crearea unei reţele de formare în domeniul cetăţeniei europene active, reuneşte 25 de universităţi şi ONG-uri din 13 ţări ale Uniunii Europene sub egida universităţii Limoges reprezentată de Michel Harel şi a AEDE France (Association Européenne des Enseignants) reprezentată de Marie-france Mailhos.

Programul celor 5 zile include sesiuni de formare pe teme de identitate naţională şi europeană, cetăţenie europeană activă şi angajare. Publicul ţintă îl constituie profesori (cursuri de formare formatori şi formare “in service”), părinţi, actori din sfera educativă, elevi şi studenţi.

Proiectul a debutat în septembrie 2014 şi se va încheia în august 2017 având drept produse preconizate modulele de formare (C1, C2, C3) , unelte pedagogice, cursuri şi alte produse intelectuale (publicaţii de specialitate). Proiectul aflat în al treilea an al existenţei sale (faza de implementare şi evaluare), se bucură de participarea a 18 cadre didactice din 8 ţări, coordonate în demersurile lor de către prof. dr. Vasile Nicoară şi prof.Lucreţia Şirinian.

Joi, 23 februarie, participanţii la întâlnire au vizitat Colegiul „Mircea cel Bătrân” şi s-au întâlnit cu elevii care şi-au dovedit competenţele lingvistice, artistice, ştiinţifice şi de design informatic. Sub coordonarea prof. Ion Băraru, un grup de elevi participanţi la proiectele NASA au susţinut o demonstraţie a lucrului cu roboţi, imprimante 3 D şi proiecte legate de crearea unor staţii orbitale.

Întâlnirea de la Constanţa a reprezentat, în egală măsură, un prilej pentru Colegiul „Mircea cel Bătrân” de a încheia noi parteneriate cu instituţii europene importante în domeniul educativ. 


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

După ce a încurcat morții cu vii, conducerea spitalului județean pune brățări tuturor pacienților în stare gravă

vin feb. 24 , 2017
Conducerea  Spitalului Clinic Judetean De Urgenta “Sf. Apostol Andrei” Constanta a hotarat introducerea bratarilor de identificare pentru pacienti. ”Toti bolnavii aflati in stare grava vor purta la mana, pe intreaga perioada a spitalizarii, o bratara care va contine datele de identificare. In cel mai scurt timp masura urmeaza sa fie […]

V-ar putea interesa și: