RAR a început să-și demonteze sediul din municipiul Constanța

RAR a început să-și demonteze sediul din municipiul Constanța

Reprezentanța Registrului Auto Român (RAR) Constanța a început să-și mute sediul din Constanța. Echipe de muncitori demontau astăzi, 9 septembrie, clădirea în care instituția a funcționat în ultimii ani.

Reprezentanța RAR Constanța va funcționa într-un sediu situat în comuna Agigea, începând cu data de 19 septembrie, după ce în ultimii circa 7 ani a fost mutat din zona industrială lângă un cartier de către primarul de atunci al Constanței, Decebal Făgădău.

„Viitorul amplasament închiriat va dispune de o clădire și un teren care corespund specificului activităților pe care le desfășurăm, prezentând spațiu extins pentru zona de servicii și de staționare a vehiculelor, posibilitatea de decongestionare a traficului în zonele adiacente reprezentanței și acces facil pentru toate categoriile de vehicule”, transmite biroul de presă al Registrului Auto Român.

Noul sediu este localizat în comuna Agigea, cu acces direct din DN 38 Agigea-Negru Vodă (strada Dimitrie Paciurea, nr. 64), iar mutarea a fost necesară, având în vedere proiectul Primăriei Municipiului Constanța pentru amenajarea unui parc pe terenul pe care este amplasată în prezent reprezentanța județeană a Registrului Auto Român.

În intervalul 9-16 septembrie, RAR îi roagă pe toți cei care au nevoie de servicii care nu necesită programare (de exemplu: redobândire certificat de înmatriculare) să se adreseze reprezentanțelor din județele învecinate (Tulcea, Călărași, Ialomița).

Cum va arăta parcul

Consilierii municipali din Constanța au votat, în iunie 2022, un proiect prin care s-a aprobat studiul de fezabilitate pentru construirea unui parc în cartierul Compozitorilor. Ar trebui să fie cel mai frumos din oraș, cu fântână arteziană, peste 160 de copaci, bănci smart cu wireless, plante agățătoare, locuri de joacă pentru copii, spațiu de fitness, supraveghere video, etc.

Terenul are o suprafață de 10.044 metri pătrați, iar aici se vor investi 9,94 de milioane de lei.

Studiul de fezabilitate prevede două opțiuni tehnico – economice. Oricare din ele se va realiza, cartierul va avea probabil cel mai frumos parc din Constanța.

Acesta va cuprinde, desigur, alei, locuri de joacă pentru copii, locuri care vor avea suprafața din cauciuc antitraumă, sistem de irigații pentru spațiul verde (apa va proveni de la RAJA, dar și dintr-un puț forat), stâlpi de cinci metri pentru iluminat, cu sursă LED.

Locul de joacă va fi compus, printre altele, din ansamblu multifuncțional de tip vapor, balansoare pentru două și patru persoane, ansamblu multifuncțional cu tobogane și sistem de cățărare.

Vor fi și echipamente de joacă pentru copii mai mari, dar și echipament de fitness, precum ansambluri multifuncționale de tip echilibristică, cu carusel, de escaladă.

Va exista și un grup sanitar cu boiler pentru prepararea apei calde și cu uscător electric pentru mâini.

Parcul va avea 24 de bănci, una cu jardinieră, dar și două bănci smart și trei pe care se va putea șah. Băncile smart vor avea funcție de preluare a energiei solare, alimentare wireless, afișare indicatori de mediu, șezut din sticlă securizată.

De asemenea, se va construi și o fântână arteziană de 13 mp, dar și cișmele cu apă, coșuri de gunoi îmbrăcate în lemn.

Gardul existent acum, din plăci de beton, va fi desființat, iar în partea cu calea ferată va fi plantat un gard viu, dar și un panou fonoabsorbant.

Spațiul verde va avea o suprafață totală de 9.045 mp. Se vor planta 162 de copaci, 76 de plate perene agățătoare, 300 de plante perene floricole. Copacii vor fi din specii diverse, precum: larice japonez, pin din America de Sud, mesteacăn, salcie plângătoare, arbore de mătase, arțar cu frunze ascuțite, stejar roșu, carpen, corcoduș roșu, salcâm galben, salcâm roșu, arborele lui Iuda,

Pentru siguranță, tot parcul va fi supravegheat cu camere video.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Un comentariu la “RAR a început să-și demonteze sediul din municipiul Constanța

  1. Am auzit un zvon – cica Primăria Constanța renunță la sistemele de canalizare pluvială pentru cartierele Coiciu, Baba Novac și Compozitori din … lipsa banilor.
    Carevasazica, pentru canalizare in Compozitori nu exista bani dar pentru parc s-au gasit vreo 10 mil pe undeva.
    Parca nu-mi vine a crede
    N-ar fi prima data (cred ca nici ultima) cand nea’ Vergil ne duce cu presul
    Poate investigati dumneavostra

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Cum vă păcălesc infractorii. Metodele „comis-voiajorul”, „instalatorul” și „accidentul”

vin sept. 9 , 2022
Polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității au desfășurat acțiuni preventive în municipiul Constanța în scopul prevenirii infracțiunilor de înșelăciune prin diverse metode. Polițiștii au informat cetățenii, cu precădere, despre metodele de înșelăciune, printre care metoda „comis-voiajorul”, metoda „instalatorul” și metoda „accidentul”. Metoda „comis-voiajorul” presupune oferirea spre vânzare de […]
telefon covid

V-ar putea interesa și: