România are 23 de hectare noi de plajă

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, s-a aflat astăzi în vizită de lucru în județul Constanța.

Cu această ocazie a participat la recepția lucrărilor pentru Lotul 4 – Agigea și Lotul 5 – Eforie, din cadrul proiectului de reducere a eroziunii costiere și extinderea plajelor din sudul litoralului românesc.

„La Eforie, discutăm de o plajă care în anii trecuți nici nu a existat, marea ajungea până la dig. Astăzi, putem spune că 23 de hectare vor fi date în folosință, asta înseamnă nu doar beneficii de mediu, dar și un mare beneficiu pentru activitatea economică și turistică a județului Constanța și a localității Eforie. Nu doar am restaurat niște habitate marine, dar atât la Eforie, cât și la Agigea, unde voi merge la recepția altor lucrări de refacere a plajelor, lucrurile avansează așa cum trebuie. După această parte mai grea de refacere a plajelor, urmează să fie date în folosință, închiriate și cetățenii să se bucure de acestea. Eu cred că termenul de închiriere a plajelor trebuie să aibă o strânsă legatură cu amortizarea cheltuielilor investite. Licitațiile vor avea loc de îndată ce va fi gata documentația cadastrală. Pe parcursul zilei voi avea întâlniri atât cu instituțiile deconcentrate din #MMAP, cât și cu organizațiile de management al destinațiilor de turism cu care mă voi consulta” a declarat Mircea Fechet.

Proiectul „Reducerea eroziunii costiere faza ii (2014-2020)” are o valoare totală de 3.805.641.721,67 lei, din care 2.722.170.915,77 lei reprezintă finanțare europeană nerambursabilă prin Programul Operațional Infrastructură Mare (#POIM) 2014 – 2020. Restul de 15% este cofinanțat de la bugetul de stat.”, a declarat acesta.

Scopul proiectului este să asigure adaptarea la schimbările climatice, prevenirea și gestionarea riscului prin protecția la eroziune a liniei țărmului, revigorarea ecosistemului marin; dezvoltarea unor specii pierdute în timp din ecosistem, protejarea biodiversității marine și a zonei litorale, dezvoltarea durabilă a întregului litoral românesc.

Sursă foto: Ministerul Mediului


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Un comentariu la “România are 23 de hectare noi de plajă

  1. Proiectul acesta ar trebui sa schimbe si Dictionarul explicativ al limbii romane (DEX)….Domnul Ministru trebuia sa stie ce este o plaja si sa nu induca in eroare .O plaja este:-portiunea de teren acoperita cu nisip FIN pe panta dinspre mare ….Deci cele 23 de hectare acoperite 75 % cu scoici scoase din mare NU pot fi socotite a fi plaja (decat daca suntem analfabeti ) !Atentie ,acestea vor deveni nisip fin peste cateva sute de mii de ani

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Lucrările de reabilitare a bulevardelor din Constanța au dus la creșterea peste normal a poluării. Amenzi de 140.000 lei

mie feb. 21 , 2024
În perioada 13-14 februarie 2024, Garda de Mediu Constanta a efectuat control planificat tematic la Primăria Municipiului Constanța pentru analizarea masurilor din Planul de calitate a aerului. Conform Legii nr.104/2011 privind calitatea aerului înconjurător, Municipiul Constanța este încadrat în regimul de gestionare I pentru dioxid de azot și oxizi de […]

V-ar putea interesa și: