România va beneficia de 25.157 de flacoane de Remdesivir. Pentru doctorul Chemal Taner e prea târziu

România va beneficia de o cantitate de 25.157 flacoane Veklury (Remdesivir), în trei tranșe, pentru tratarea pacienților cu COVID -19 eligibili, în cadrul contractului finanțat și semnat de Comisia Europeană cu compania farmaceutică producătoare, a anunțat ministerul Sănătății.

România va beneficia de o cantitate de 25.157 flacoane Veklury (Remdesivir), în trei tranșe, pentru tratarea pacienților cu COVID -19 eligibili, în cadrul contractului finanțat și semnat de Comisia Europeană cu compania farmaceutică producătoare, a anunțat ministerul Sănătății.

Este medicamentul care ar fi putut să-i salveze viața celebrului medic Chemal Taner, mort, pe 23 iulie, la numai 49 de ani, din cauza coronavirusului. „Am un prieten medic, cunoscut în România, implantolog, care este în București, la Colentina și nu se găsește Remdesivir, pentru că așteaptă de câteva săptămâni în vamă. De ce lipsesc medicamentele? De ce este o criză a testelor?”, spune primarul Constanței, cu câteva înainte de moartea medicului.

Potrivit Ministerului Sănătății, în data de 7 august 2020, țării noastre îi vor fi repartizate 6026 flacoane Remdesivir. Cantitatea ajunge pentru asigurarea tratamentului unui număr de peste 1200 pacienți eligibili (5 flacoane/pacient).

Repartiția realizată de reprezentanții Comisiei Europene ține cont de numărul cazurilor la 14 zile și, în acest context, România a primit a doua cea mai mare cantitate după Spania.
Conform calendarului transmis de către Bruxelles, în data de 11 septembrie 2020 vor fi primite alte 10336 flacoane pentru aprox. 2067 pacienți eligibili, iar în data de 9 octombrie 2020, un număr de 8795 flacoane cu care vor ajunge pentru asigurarea tratamentului a încă aproximativ 1759 pacienți eligibili.

Ultimele două tranșe vor fi evaluate în funcție de evoluția epidemiologică la 14 zile.

Livrarea cantităților se va face în depozitele Companiei Unifarm SA de unde vor fi distribuite către unitățile sanitare desemnate în cadrul Ordinului ministrului Sănătății nr. 555/2020, în functie de numărul de cazuri medii si severe eligibile.

Reamintim că, în data de 28 iulie, Veklury a fost primul medicament autorizat la nivelul UE pentru tratamentul COVID-19. Începând cu prima parte a lunii august vor fi puse la dispoziția statelor membre și a Regatului Unit, loturi de Veklury, cu coordonarea și cu sprijinul Comisiei Europene, pentru a răspunde nevoilor imediate.

Comisia Europeană va finanța contractul, în valoare totală de 63 de milioane EUR. Astfel, va fi asigurat tratamentul a aproximativ 30 000 de pacienți din spațiul european care prezintă simptome severe de COVID-19.

Sursă foto: Facebook/Ministerul Sănătății


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

ABADL luptă cu peste 20 de utilaje și 30 de oaneni în războiul algelor

lun aug. 3 , 2020
Alte două utilaje sunt pregătite să intre în funcțiune pe țărmul mării Negre, pentru colectarea algelor. În acest moment sunt în total de 24 de utilaje de îndepărtare a algelor. Astfel, din dispoziția directorului general A.N. Apele Române, Ervin Molnar, au fost aduse alte două utilaje de la Administrația Bazinală […]
alge

V-ar putea interesa și: