România vrea să cumpere drone turcești Bayraktar

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, solicită Parlamentului să aprobe achiziţia a trei sisteme de aeronave fără echipaj la bord (UAS) Bayraktar TB2, a câte 6 platforme aeriene cu capacităţi de lovire a ţintelor, împreună cu un pachet de suport logistic iniţial şi echipamente specifice de instruire şi antrenament. Valoarea contractului de achiziţie, fără TVA, a fost estimată la 300 de milioane de dolari.

Potrivit solicitării trimise Camerei Deputaţilor, achiziţia pentru care se solicită aprobarea Parlamentului României urmează a fi iniţiată începând cu anul 2022, în funcţie de existenţa posibilităţii de finanţare şi bugetare a acesteia. 

Valoarea contractului de achiziţie, fără TVA, a fost estimată la 300 de milioane de dolari, pe baza datelor de fundamentare colectate până în acest moment, valoarea exactă urmând a fi stabilită în urma derulării procedurii de achiziţie. 

Ministerul Apărării precizează că, potrivit legislaţiei, autoritatea contractantă are obligaţia de a solicita aprobarea prealabilă a Parlamentului, pentru iniţierea procedurii de atribuire a contractelor de achiziţie, în cazul în care valoarea estimată a contractului, fără TVA, este egală sau mai mare decât echivalentul în lei a 100.000.000 de euro. 

MApN precizează că achiziţia acestui sistem are în vedere implementarea Ţintelor de Capabilităţi repartizate României în cadrul procesului NATO de planificare a apărării şi că doar sistemul UAS Bayraktar TB 2 „poate satisface nevoile misiunii categoriei de forţe beneficiare, la nivelul de performanţă necesar şi în termenul stabilit”. 


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Avarie majoră la rețeaua de transport a energiei termice din Constanța

joi sept. 1 , 2022
Astăzi, 1 septembrie, ar fi trebuit reluată furnizare apei caldă în municipiul Constanța pentru abonații sistemului centralizat, după două săptămâni de revizii. Au fost însă probleme mari. Termoficare Constanța SRL a anunțat că încă din data de 30.08.2022 a demarat manevrele de umplere a instalațiilor, astfel încât să poată relua […]
avarie-radet-tevi-cet

V-ar putea interesa și: