Rusia desfăşoară lansatoare de rachetă de tip Iskander-M, care pot fi dotate cu focoase nucleare, la frontiera cu Ucraina. Au o rază de până la 500 de km

Rachete Iskander. Sursă foto: Wikipedia

Rusia a desfăşurat lansatoare mobile de rachete de tip Iskander-M la mai puţin de 60 de kilometri de frontiera cu Ucraina, anunţă duminică Statul Major al armatei ucrainene, relatează AFP.

„Inamicul a crescut numărul militarilor în regiunea Belgorod, prin transferul şi concentrarea unor unităţi suplimentare”, acuză armata ucraineană în actualizarea sa zilnică.

„Potrivit informaţiilor disponibile, lansatoare Iskander-M au fost desfăşurate la 60 de kilometri de frontiera cu Ucraina”, anunţă armata ucraineană, care nu precizează unde anume au fost desfăşurate aceste sisteme de rachetă.

Moscova nu a reacţionat după dezvăluirea acestor informaţii.

Belgorod este un oraş şi centrul administrativ al regiunii ruse cu acelaşi nume, situat la nord de frontiera cu Ucraina.

Iskander este un sistem de rachete balistice mobile – denumite SS-26 Stone de către NATO – care a înlocuit rachetele sovietice de tip Scud.

Cele două rachete ale sistemului au o rază de până la 500 de kilometri şi pot purta atât ogive convenţionale, cât şi focoase nucleare.

Rusia a anunţat vineri că vrea să deţină controlul întregii părţi de sud a Ucrainei, şi că vizează un culoar până în regiunea separatistă moldoveană Transnistria.

Kievul a acuzat că acest lucru arată că Moscova are obiective mai mari decât obiectivul declarat de a „demilitariza” şi „denazifica” Ucraina.

Belgorod se află la peste o mie de kilometri de București.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Românii din diaspora trimit mai mulți bani în țară

Dum apr. 24 , 2022
Numărul transferurilor de bani din diaspora către România va creşte cu aproximativ 15%, în aprilie, comparativ cu datele din luna anterioară, arată estimările unei companii specializată în transferuri internaţionale de bani. Conform unui studiu realizat de TransferGo, motivul principal pentru care românii din diaspora trimit în mod regulat bani în […]

V-ar putea interesa și: