S-a înființat AirConnect, o nouă companie aeriană. Unul din acționari deține o parte din Aeroportul Tuzla. Constanța nu este pe lista destinațiilor

AirConnect are în prezent o singură aeronavă, un ATR 72-600
AirConnect are în prezent o singură aeronavă, un ATR 72-600

AirConnect este cea mai nouă companie aeriană lansată pe piața din România. Va opera curse interne și zboruri tip charter. Prima aeronavă AirConnect a ajuns, joi, 7 iulie, pe Aeroportul Internațional București Băneasa

,,Poate nu ȋntâmplător, AirConnect ȋși face apariția ȋntr-un context dificil pentru piața aviatică din Europa, respectiv din România. Suntem o echipă de profesioniști, cu experiență relevantă ȋn domeniul aviației și, cu siguranță, vom ajunge un jucător important ȋn industrie. Mizăm pe servicii de calitate, la prețuri accesibile, pentru a deveni prima opțiune de călătorie a turiștilor, pe segmentul de zboruri regionale”, a declarat Tudor Constantinescu, Directorul General AirConnect

Tudor Constantinescu

Până la finalul lunii iulie, aeronava ATR 72-600 a AirConnect, cu o configurație de 68 de locuri, va ȋncepe să opereze zboruri charter către Grecia, Turcia, Bulgaria și Egipt. Compania are deja semnate contracte cu patru touroperatori.

Flota companiei se va mări, ȋn august 2022, cu încă un ATR 72-600, iar anul viitor cu alte două aeronave. Din toamnă, AirConnect va lansa zborurile interne, ce vor conecta aeroporturile regionale cu hub-urile din proximitate. Primele orașe din România vizate sunt București, Oradea, Arad, Timișoara, Craiova, Târgu Mureș, Sibiu și Baia Mare. 

Firma sub care funcționează compania este Air Connect Aviation Group. Potrivit confidas.ro, acționari sunt: Karpaten Outgoing SRL, Munteanu Domnița Iulia, Necula Florin, Pop Cosmin Adrian și Regional Air Suport, fiecare cu 20%. Regional Air Suport este deținută în procent de 100% de Ivașcu Dorin, iar Karpaten Outgoing de Margineanu Mioara și Mărgineanu Gheorghe Alexandru.

Fondatorii AirConnect au mizat pe aeronave ATR 72-600, pentru că reprezintă cea mai eficientă soluție regională din punct de vedere al consumului de combustibil, datorită structurii ușoare, vitezei optimizate și motorului conceput pentru sectoare scurte. Aceste caracteristici conduc la costuri de operare mai scăzute, dar și la diminuarea emisiilor de CO2. Aeronavele oferă un confort optim pasagerilor, cu un zgomot redus ȋn interior, presiune plăcută ȋn timpul zborului și o lățime de aproape 50 cm între cotiere. 

Conducerea executivă AirConnect este formată din Dorin Ivașcu, Președinte al Consiliului de Administrație, Tudor Constantinescu, Director General și Florin Necula, Director Operațional. 

„Cred că raţiunea proiectului are de-a face cu însăşi situaţia din România. Este greu de crezut, dar azi, de la Oradea la Constanţa se fac peste 12 ore cu mijloacele de transport terestru, iar această rută nu este decât un exemplu. În contextul actual, bineînţeles respectând cerinţele legale în vigoare, se pot opera zboruri comerciale şi pasagerii pot călători fără probleme. Credem că situaţii similare cu vara anului 2020 nu vom mai întâlni prea curând şi asta ne facem să privim cu încredere spre viitor“, spunea în trecut Tudor Constantinescu, directorul general al AirConnect, într-un interviu pentru Business MAGAZIN. 

Constanța nu se află însă pe lista destinațiilor noii companii.

Dorin Ivașcu este acționar și la Regional Air Services SRL, care deține aeroportul din Tuzla. Tudor Zamfir Constantinescu a ocupat în trecut funcția de director comercial la Blue Air și Animawings.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Un comentariu la “S-a înființat AirConnect, o nouă companie aeriană. Unul din acționari deține o parte din Aeroportul Tuzla. Constanța nu este pe lista destinațiilor

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Primăria Constanța spune că a amenajat noi parcări

joi iul. 7 , 2022
Primăria Constanța a anunțat, joi, printr-un comunicat de presă, că terenurile eliberate de garaje sunt reorganizate constant pentru a fi create condiții civilizate pentru parcarea autovehiculelor. Instituția a subliniat că pe strada Mihail Kogălniceanu, la intersecția cu strada Plevnei, au fost date în folosință noi locuri de parcare. Terenul eliberat […]

V-ar putea interesa și: