Sala Polivalentă din Constanța a primit 113,9 milioane lei. Va fi gata în 2 ani

Guvernul a decis, în şedinţa de miercuri, alocarea a 113.906.000 de lei, odată cu reaprobarea indicatorilor tehnico-economici, pentru implementarea proiectului de investiţii „Sală Sport Polivalentă – 5.000 locuri” în municipiul Constanţa, a anunţat ministrul Dezvoltării, Cseke Attila.

„Demararea proiectului de construcţie a sălii polivalente, prin reaprobarea indicatorilor tehnico-economici, este un obiectiv important pentru comunitate, având în vedere că, în prezent, cea mai mare sală de sport care există în municipiu are o capacitate de doar 1.800 de locuri”, a precizat Cseke Attila, ministrul dezvoltării, lucrărilor publice şi administraţiei.

Sala polivalentă din Constanţa va avea 3 niveluri, cu un total de 18.500 mp şi o capacitate de 5.000 de locuri. Din punct de vedere funcţional, clădirea va cuprinde: zona terenului de joc cu caracter multifuncţional, dimensionată pentru terenuri de handbal, baschet şi volei, cu zonă de protecţie specifică fiecărui sport. De asemenea, noua sală polivalentă va fi prevăzută şi cu o zonă cu gradene, care va asigura locurile pentru public, spectatori VIP şi reprezentanţi ai presei, precum şi locuri destinate persoanelor cu dizabilităţi.

În plus, baza sportivă este prevăzută cu o sală de antrenamente, dimensionată, conform regulamentelor federaţiilor de specialitate. Totodată, proiectul dispune de spaţii pentru sportivi, spaţii destinate securităţii şi organizatorilor de evenimente, zone administrative, de depozitare şi tehnice, precum şi spaţii operaţionale, în vederea asigurării unei funcţionări eficiente, în conformitate cu standardele şi normativele în vigoare. Nu în ultimul rând, sala polivalentă va fi prevăzută şi cu spaţii pentru dotări secundare de tip comercial, precum cafenele, magazine cu caracter sportiv şi cu zone special amenajate pentru transmisiuni sportive, presă şi VIP.

sala polivalenta constanta

„Hotărârea de Guvern de astăzi pentru aprobarea indicatorilor urmăreşte, în primul rând, deblocarea unei investiţii care a fost demarată încă din 2016. De altfel, în prezent, avem 30% din această construcţie executată, însă, după iniţierea realizării obiectivului de investiţii, au avut loc o serie de modificări legislative şi creşteri ale preţului iniţial, cu impact asupra valorii obiectivului de investiţii, care au condus la necesitatea reavizării şi reaprobării indicatorilor tehnico-economici pentru ca investiţia să poată continua. Estimăm finalizarea proiectului în următorii doi ani.”

Cseke Attila, ministrul Dezvoltării

Obiectivul de investiţii este finanţat în cadrul Programului naţional de construcţii de interes public sau social – Subprogramul „Săli de sport”, derulat de Ministerul Dezvoltării, prin Compania Naţională de Investiţii, societate aflată în subordinea MDLPA. Conform indicatorilor tehnico-economici, participarea financiară revine CNI în cuantum de 97.016.000 de lei şi confinanţare din partea primăriei municipiului Constanţa – în valoare de 16.890.000 de lei.

Vă recomandăm și:


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Festivalul Tineretnik 2021. Muzica și dansurile etniilor din Dobrogea VIDEO

mie nov. 10 , 2021
Noi suntem toți aici, în Dobrogea, români. Unii dintre noi însă suntem de altă etnie. Turci, tătari, ruși-lipoveni, aromâni, rromi, greci, etc. Mulți dintre copii nu mai vorbesc limba. Alții nu au o patrie-mamă. Ce au în comun toate etniile sunt tradițiile. Dansul și muzica înseamnă mult pentru identitatea lor, […]

V-ar putea interesa și: