Salariile din ANR – toți angajații au sporuri pentru condiții vătămătoare de muncă și pentru siguranța navigației

O parte din sindicaliștii din Autoritatea Navală Română ies în stradă pentru a cere salarii mai mari cu 30%, aplicat la salariul de bază.

Ei spun că merită aceste salarii pentru că sunt foarte mici, pentru că au riscuri din cauza războiului din Ucraina și pentru că sunt o instituție care se autofinanțează. Din aceste motive, cer să nu fie exceptați de la regulile care li se aplică bugetarilor.

„În prezent, salariile angajaților ANR sunt stabilite conform Legii cadru de salarizare a personalului bugetar (Legea 153/2017) și în conformitate cu actele normative în vigoare. Un căpitan de port, gradul I, gradația 1, cu toate cursurile specifice și Brevet Maritim Superior, are un salariu net de 3640 lei, iar un inspector de specialitate grad III, gradația 4, cu atribuții complexe, are un salariu net de 3667 lei.”, spun sindicaliștii.

Pentru a vedea cum stau lucruri, am verificat informațiile oficiale de pe site-ul ANR. Cele mai recente date despre salarii sunt din martie 2024. Decideți voi dacă au sau nu dreptate sindicaliștii.

Veți observa că toți salariații, fie că este vorba de directori sau șoferi – primesc sporuri pentru condiții vătămătoare sau periculoase de muncă și sporuri pentru siguranța navigației. Toate acestea, și nu numai, se adaugă la salariul de bază.

Salariile le găsiți dacă dați click AICI. Veți găsi un fișier pdf. Nu este încadrat corect, dar așa l-au realizat angajații ANR.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

4 comentarii la “Salariile din ANR – toți angajații au sporuri pentru condiții vătămătoare de muncă și pentru siguranța navigației

  1. Si vedem ca nu va lasati domnule Cristian Hagi. Ce spuneti dvs este corect dar pe jumatate. Aceasta lista este adevarata. Ce nu spuneti in articol este ca salariile acelea sunt cele de incadrare adica salarii brute. La acest salariu brut se adauga sporurile si apoi se scad aproximativ 45% taxe care se duc la stat.
    Va rog pe dvs si pe cititori sa faca socoteala si o sa vedeti ca sindicalisti spun adevarul. Pentru cei 5% din salariati care castiga mai bine, ne puteti pe toti in aceeasi oala.
    Si inca o data, daca nu ati inteles, salariul maxim al unui inspector de specialitate grad maxim cu toate sporurile si cu vechimea maxima este de 5350-5500 lei. Acesta este adevarul pe care nu il spuneti!

      1. Acesta nu este un raspuns corect din partea dvs. Daca ati fi cerut un punct de vedere institutiei inainte sa publicati articolul sunt convinsa ca vi s-ar fi spus. Nici un articol care a aparut in ziar, nici un jurnalist nu a solicitat un punct de vedere ANR-ului. Pacat!

        1. Să cer punct de vedere la ce? La memoriul sindicatului? Il am. La raspunsul ministerului? Il am. La valoarea salariilor? Sunt publice pe site. Si ce legatura are conducerea ANR cu lupta sindicala? A iesit directorul in strada? Face greva? Nu. Sa nu uitati, doamna, ca intre noi doi dumneavoastra sunteti cea subiectiva, nu eu. Sunteti angajata acolo, traiti de pe urma ANR, va inteleg furia. Pe mine nu ma intereseaza subiectul decat din punct de vedere jurnalistic, nu personal. De aceea urmaresc adevarul. Cel obiectiv, evident, nu subiectiv.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Constanța Coffee Break - bulevardul Tomis se închide trei zile

mie aug. 14 , 2024
Pentru că e vară, e minivacanță și orașul e în sărbătoare, Constanța Coffee Break continuă și în acest weekend nu două, ci trei zile. Așadar, de vineri dimineața, de la ora 06:00 și până duminică noapte, bulevardul Tomis, tronsonul cuprins între Capitol și Miga, devine zonă pietonală , iar circulația […]

V-ar putea interesa și: