Școala „Gheorghe Țițeica”: 12 calificări la etapele naționale ale olimpiadelor școlare

Pentru elevii și profesorii Școlii Gimnaziale Nr. 30 „Gheorghe Țițeica” din Constanța, primăvara a venit cu răsplata muncii asidue depuse constant. Olimpiadele școlare sunt prilejul perfect pentru ca elevii cei mai silitori să intre în competiție și să arate puterea minții strălucite pe care o au.

În acest an, ștacheta performanței a fost ridicată la un nivel foarte înalt de 10 elevi de excepție ai Școlii „Gheorghe Țițeica”, ce au obținut 12 calificări la etapele naționale ale olimpiadelor școlare. Veștile bune au început să sosească încă de la începutul lunii martie, când elevii Eva Pavlicu, din clasa a VIII-a D, și David Daniel Coman, din clasa a VII-a E, au obținut calificarea la faza finală a Olimpiadei de limba engleză, coordonați fiind de doamnele profesoare Adina Netedu, Șacu Dorina și Stoian Doinița. La numai câteva zile distanță, elevii David Egorov, clasa a V-a D, prof. coordonator Mihaela Străjeru, Alesia-Cristiana Olteanu, clasa a VI-a E, prof. coordonator Nicoleta Ivanov, respectiv Sara-Maria Mihaiu și Vlad-Ioan Ferencz, clasa a VI-a E, prof. coordonator dr. Veronica-Diana Hagi, au avut confirmarea pasiunii lor pentru limba română prin obținerea calificării la etapa națională a Olimpiadei de limba și literatura română.

Dar bucuriile profesorilor și ale elevilor de la „Gheorghe Țițeica” nu s-au oprit aici, veștile bune continuând să apară de-a lungul lunii martie. Eleva Aysu Seitmola din clasa a VIII-a B, coordonată de prof. Iomer Subihan, s-a calificat la etapa națională a Olimpiadei de limba turcă. Același David Egorov, îndrumat de această dată de prof. dr. Marinica Târziu, va reprezenta județul Constanța la Olimpiada de religie, clasa a V-a. De asemenea, elevul Șerban Suciu, din clasa a VII-a E, va merge la etapa națională a concursului „Călători prin istorie”, îndrumat fiind de prof. Gabriela Dobre. În final, săptămâna trecută a mai venit cu două vești bune. La etapa națională a Olimpiadei interdisciplinare de cultură și spiritualitate vor merge elevele Sara-Maria Mihaiu și Andrei-Cristina Ioana, din clasa a VI-a E, coordonate în tandem de către doamnele prof.dr. Marinica Târziu și Veronica-Diana Hagi.

Acestor elevi pregătiți de profesorii Școlii „Gheorghe Țițeica” li se alătură eleva clasei a VII-a B, Julia Mircea-Irene care, îndrumată de doamna învățător Elena Guriotis de la Comunitatea Elenă Koinothta „Elpis”, s-a calificat la Olimpiada națională de limbă neogreacă. 

„Sunt încântată să îi felicit pe elevii merituoși care s-au calificat la etapele naționale ale olimpiadelor școlare. Ei sunt vârful unui aisberg care înseamnă, de fapt, zeci de premii și mențiuni obținute în acest an la concursuri prestigioase. Inimoși și dornici să știe cât mai multe, alături de profesorii lor coordonatori, acești elevi au adus bucurie nu numai școlii, ci și părinților lor pentru care premiile obținute reprezintă confirmarea unui parcurs educativ de calitate.”, a declarat Florentina Țigmeanu, directorul Școlii „Gheorghe Țițeica”.

Aceste rezultate minunate reprezintă un model pentru cei 1500 de elevi ai Școlii „Gheorghe Țițeica” și arată faptul că, atunci când între profesori și elevi se creează legături puternice bazate pe respect și implicare, roadele muncii nu încetează să apară. Pentru Școala „Gheorghe Țițeica”, o instituție școlară cu peste 50 de ani de existență, salba de olimpici naționali din anul școlar 2022-2023 este o continuare a tradiției calității pentru care este recunoscută în comunitatea de la malul mării și o confirmare a parteneriatului de excepție dintre școală și familie.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Doi ucraineni pescuiau ilegal aproape de malul românesc al brațului Chilia

mie apr. 5 , 2023
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat o ambarcațiune ucraineană în care se aflau doi cetățeni ucraineni care pescuiau ilegal aproape de malul românesc al brațului Chilia. În ziua de 04.04.2023, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Chilia au interceptat în apele teritoriale românești […]

V-ar putea interesa și: