Școala ”Gheorghe Țițeica” din Constanța, gazdă a întâlnirii periodice a bibliotecarilor școlari

Vineri, 24 februarie 2017, la Școala ”Gheorghe Țițeica” din Constanța și-au dat întâlnire 30 de bibliotecari școlari și profesori documentariști pentru a dezbate o temă interesantă, ”Tendințe moderne în bibliotecile școlare și în centrele de documentare – formare și proiecte educative”.

Ideea centrală a acestei reuniuni de lucru a fost nevoia stringentă de a aduce bibliotecile școlare la standardele moderne impuse implicit de societatea informatizată în care trăim. Directorul Școlii ”Gheorghe Țițeica”, Sorin Cernăianu, a ținut să transmită participantelor la activitate convingerea sa că una dintre prioritățile fiecărei instituții școlare ar trebui să fie aducerea bibliotecilor în mileniul al treilea. Pentru ca elevii să se îndrepte spre biblioteci, acestea trebuie să ofere, pe lângă împrumutul tradițional de cărți, posibilitatea conectării la internet pentru accesarea unei baze de date care să conducă la documentarea acestora pentru proiecte, concursuri, studiu individual.

În plus, Anca Moșoiu, organizatoarea activității, a punctat:

”Un site al bibliotecarilor școlari, în care aceștia să poată găsi informațiile necesare desfășurării optime a muncii lor, dar care să fie și un spațiu al comunicării, al schimbului de idei, al împărtășirii bunelor practici, ar fi binevenit.”

Belchiz Manole, profesor documentarist și metodist al Casei Corpului Didactic, a menționat că există o secțiune destinată bibliotecarilor pe site-ul acestei instituții, dar că aceasta nu este suficientă pentru a satisface nevoile identificate. De altfel, participantele la manifestare au completat și un chestionar legat de optimizarea comunicării între bibliotecari și profesori documentariști.

O problemă foarte importantă luată în discuție a fost aceea a acordării sporului de până la 15% pentru condiții periculoase sau vătămătoare de muncă, de care beneficiază deja bibliotecarii școlari din alte județe. Avocatul Ion Nițu, invitat la această întâlnire, a oferit consiliere despre modalitatea legală de rezolvare a acestei situații conform Legii bibliotecarilor nr. 334/2002 art.51 alin.3 și a Ordonanței nr. 57/2015 din Monitorul Oficial nr. 641/22.VII.2016 privind salarizarea din fonduri publice, art.10 alin.2 lit.f și alin.3.

Cum evenimentul s-a derulat chiar în ziua de Dragobete, el s-a încheiat cu un program artistic care a cuprins monologuri, poezii și scenete. Au susținut momentul mai mulți elevi, după cum urmează: Sebastian Rădulescu, clasa pregătitoare D, monologul ”Lupul”, prelucrare după basmul ”Capra cu trei iezi”, Andreea Pavel, clasa a III-a A, fabula ”Boul și vițelul”, de Grigore Alexandrescu, Sebastian Cucu, Ionuț Anagnoste, Rareș Stoian și Andrei Moldoveanu, clasa a III-a B, sceneta ”Punguța cu doi bani”, prelucrată după basmul lui Creangă, Yali Ionescu, clasa a III-a B, poezia ”Tare sunt ocupată” a Anei Blandiana, Codrin Dumitrescu, clasa a III-a A, cu monologul ”Zmeul” după piesa lui Alecsandri ”Sânziana și Pepelea” și, în final, Nicol Moisa, clasa a III-a D, cu monologul ”Bubico”, după Ion Luca Caragiale.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Delfinii vă așteaptă inclusiv duminică

Dum feb. 26 , 2017
Complexul Muzeal de Științe ale Naturii vă așteaptă, în luna februarie, cu același program și aceleași tarife ca luna trecută. Program de vizitare Microrezervatie : Luni-Duminica: 9:00 – 17:00 Program Delfinariu Constanta Luni – Duminica : 09.00 – 16.00 REPREZENTATII DELFINARIU: Luni – Vineri : 11.00 – 15.00 Sambata si […]

V-ar putea interesa și: