Pentru elevii Școlii Gimnaziale Nr. 30 „Gheorghe Țițeica”, ziua de 14 noiembrie nu putea să treacă neobservată. Celebrarea alipirii Dobrogei la trupul țării-mame ca urmare a Războiului de Independență este un motiv de mare bucurie, de mândrie națională, perfect pentru derularea unor activități care să umple inimile celor mari și mici de veselie.
Întreaga zi a stat sub semnul sărbătorii. Diversitatea activităților propuse de coordonatorii claselor i-a dat prilejul fiecărui elev să își exprime dragostea de țară prin diferite modalități. Elevii au fost invitați la șezători cu poezii și cântece vesele ce au răsunat de dimineață până seara, tropotul picioarelor care băteau pasul de horă, geampara sau de dansuri armânești a fost necontenit, mânuțele îndemânatice ale elevilor mai mici au colorat cu răbdare costumele populare dobrogene ori au realizat ecusoane și marionete cu aceeași tematică. Elevii mai mari au plonjat în lumea istoriei, vizionând filmulețe sau realizând chiar prezentări power-point, postere și afișe care au redat cronologia evenimentelor ce au condus la momentul fericit al unirii Dobrogei cu România. Nu au lipsit degustările de produse tradiționale: plăcinte dobrogene, covrigi, baclavale. Iar dacă majoritatea elevilor s-a mulțumit să guste aceste produse ieșite din mâinile pricepute ale mamelor sau ale bunicilor, cei mai mici dintre ei, preșcolarii Grădiniței-structură „Hansel Și Gretel”, s-au jucat cu aluatul de plăcințele care a fost pus apoi la cuptor.
Cadrele didactice și elevii care au făcut posibil acest eveniment prelungit pe parcursul unei întregi zile au fost: Cristina Neagu și Virginia Ciorogaru, coordonatoarele activității preșcolarilor de la Grădinița „Hansel și Gretel, Alina-Doina Nedelcu și clasa pregătitoare A, Lidia Cirotan și clasa pregătitoare C, Mădălina Calil și clasa pregătitoare D, Georgiana Preutu Economu și clasa pregătitoare E, Anca Medeșan și clasa întâi A, Iuliana Vizan si clasa ID, Steluța Munteanu și clasa I E, Andrada Palasca și clasa IF, Simona Țapu și clasa IG, Marioara Pelican și clasa a II-a A, Nicoleta Mustafa și clasa a II-a B, Liliana Gogoașă și clasan a II-a D, Raluca Vasile și clasa a II-a G, Gabriela Pisică și clasa a III-a A, Mariana Beca și clasa a IV-a A, Rodica Urlă și clasa a IV-a B, Mirela Machedon și clasa a IV-a C, Nuran Veli și clasa a IV-a D, Florina Andreiescu și clasa a IV-a E, Lacrămioara Miron, Mădălina Monea și clasa a V-a A, Constantina Lepădatu și clasa a V-B și Veronica-Diana Hagi și clasa a VIII-a E. Anca Moșoiu, bibliotecara instituției, a pregătit o prezentare intitulată „Legenda Techirghiolului”, pe care a integrat-o în activitățile de la clasele pregătitoare C, IA și a II-a G.
Directorul instituției, prof.dr. Marinica Târziu, a declarat: „Este deja o tradiție ca la Școala Gimnazială Nr. 30 „Gheorghe Țițeica” marile evenimente istorice să nu treacă nesărbătorite. Echipa de cadre didactice a acestei instituții crede în necesitatea cultivării patriotismului cald și constructiv, cu respect față de toate celelalte popoare, pentru o construcție identitară sănătoasă a fiecărui copil. A fost o zi frumoasă, în care istoria, tradițiile și deliciile culinare au făcut posibilă mai buna înțelegere a frumuseții diversității etnice și lingvistice a Dobrogei, pământul unic dintre Dunăre și Marea Neagră.”