Se bat pentru pensii speciale cum nu s-au bătut pentru spitale

cristian-hagi-editorial

Ministrul de Finanțe al României, Alexandru Nazare, a semnat ieri contractul de finanțare pentru constructia primului Spital Regional de Urgență din Romania. Un contract de 250 de milioane de euro.

Se va construi în Iași, nu în Constanța.

„ Va avea 850 de paturi si va înlocui vechea infrastructura a Spitalului Clinic Județean cu o structură modernă, echipamente noi la standarde europene. „În calitate de ministru al finanțelor consider că bugetul pentru sănătate are caracter prioritar și voi continua să susțin investițiile în sectorul sanitar, atât de necesare în țara noastră. Am solicitat BEI accelerarea procedurilor pentru semnarea urmatoarelor contracte de finantare, pentru spitalele regionale din Cluj si Craiova.”, a declarat ministrul.

Așadar: Iași, Cluj și Craiova.

De ce nu Constanța? Județul nostru are nevoie mai mare de un spital nou decât Cluj. Luați în calcul numai sezonul estival, când peste 1 milion de români ajung aici. Dar gândiți-vă și la potențialele pericole. Avem aici o centrală nucleară, o rafinărie, portul. Și luați în calcul și lipsa unei maternități, a unui spital de pediatrie…

Ce fac în acest timp parlamentarii de Constanța? N-am văzut pe niciunul legându-se cu lanțuri de Ministerul Finanțelor, nici măcar pe cei mai ultrași dintre ei. Tăcere ca de mormânt.

Ce au făcut foștii parlamentari, pe care i-am plătit din banii noștri să se bată pentru noi? Erau ocupați să dea statul în judecată pentru că li se taie pensiile speciale. N-au după cea bea apă Hașotti (primul care a înregistrat un astfel de proces) și compania?

Le doresc să obțină pensiile acelea speciale, dacă tânjesc după ele. Dar, în același timp, îmi doresc ca în cărțile de istorie locală să rămână consemnat că n-au fost în stare să se bată pentru un spital nou în Constanța, dar au fost interesați de câțiva bănuți în plus.

Simțul datoriei împlinite, onoare și amintirile pe care le lăsăm în urma noastră valorează mai mult decât banii. Mult mai mult.

Vă recomandăm și:

Politicienii români și „Văduvele scoțiene” (amatorism versus profesionalism)

Moga contra Moga. Cum și-a schimbat la 180 de grade opinia despre pensii speciale

Liniștea

Angajații Primăriei Constanța au mers pe jos în vinerea verde, diavolul din ei a mers cu mașina


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Moga contra Moga. Cum și-a schimbat la 180 de grade opinia despre pensii speciale

mie apr. 21 , 2021
Nicolae Moga, declara, în 2015, când era senator PSD de Constanța, că legea pensiilor speciale pentru parlamentari a fost „o greşeală politică” iar alegerea primarilor dintr-un singur tur este o „varză”, decisă politic. Nicoale Moga şi-a arătat nemulţumirea că parlamentarii şi-au votat pensii speciale, în opinia lui fiind „o greşeală  […]
Nicolae Moga, senator PSD de Constanța

V-ar putea interesa și: