„Sea Shield 24”: peste 2.200 de militari din 12 țări se vor antrena în Marea Neagră

sea shield 2018
Fotografie din arhivă

Forțele Navale Române organizează, în perioada 8 – 21 aprilie, exercițiul multinațional „Sea Shield 24”, la care vor lua parte 12 state aliate și partenere, precum Bulgaria, Franța, Georgia, Grecia, Italia, Marea Britanie, Moldova, Regatul Țărilor de Jos, Polonia, Portugalia, Turcia și Statele Unite ale Americii. De asemenea, vor participa și celelalte categorii de forțe din Armata României, precum și structuri din sistemul național de apărare. 

Peste 2.200 de militari și 135 de mijloace tehnice (27 de nave maritime și fluviale, 17 aeronave și 91 de autovehicule și ambarcațiuni) se vor antrena în Marea Neagră, în zona costieră, pe fluviu și în Delta Dunării, pentru misiuni de combatere a activităților ilegale pe mare și fluviu, controlul maritim și fluvial, căutare și salvare pe mare, acordarea asistenței unei nave aflate în dificultate și asigurarea securității la nivelul infrastructurii critice.

Exercițiul multinațional „Sea Shield 24” este cel mai complex eveniment condus de Forțele Navale Române, prin intermediul Comandamentului Componentei Navale „Viceamiral Ioan Georgescu”, în anul de instrucție 2024, și contribuie la promovarea inițiativelor și intereselor României în plan regional și internațional, precum și la creșterea nivelului de interoperabilitate dintre forțele participante. Totodată, se urmărește optimizarea efortului interinstituțional și sincronizarea ciclurilor de planificare la nivelul Forțelor Navale, în cooperare cu celelalte categorii de forțe.

Prima ediție a Exercițiului multinațional „Sea Shield” a avut loc în anul 2015, scenariile acestuia fiind adaptate continuu pentru a răspunde, rapid și eficient, la întregul spectru de amenințări la adresa securității și stabilității regionale.

Ceremonia de deschidere a exercițiului se va desfășura luni, 8 aprilie, în intervalul orar 08.50-10.00, în portul Constanța, la Terminalul Pasageri, unde vor fi prezentate scopul, obiectivele, forțele participante și modurile de desfășurare ale exercițiului.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Austria. Primești până la 200 de euro dacă cineva parchează fără să-ți ceară voie pe locul tău privat

vin apr. 5 , 2024
În România, dacă ai un loc de parcare privat și cineva își lasă mașina acolo, e foarte greu să faci ceva. Poliția Locală nu intervine, pentru că nu are jurisdicție, cea națională spune, de obicei, că are lucruri mai bune de făcut. În cazul magazinelor, s-a aplicat metoda blocării roților, […]

V-ar putea interesa și: