Spitalele private, publice, ambulatoriile și cabinetele medicale de specialitate NU SE ÎNCHID

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă precizează miercuri că nu se închid spitalele publice sau private, nici ambulatoriile de specialitate ale spitalelor sau cabinetele medicale de specialitate.

DSU a precizat că se suspendă acele activităţi medicale, consulturi sau tratamente care nu sunt obligatorii şi care pot fi reprogramate.

„Nu se închid spitalele publice sau private, nici ambulatoriile de specialitate ale spitalelor sau cabinetele medicale de specialitate, ci se suspendă acele activităţi medicale, consulturi sau tratamente care nu sunt obligatorii şi care pot fi reprogramate. Decizia amânării este luată pe baza analizei medicului curant de specialitate. Pentru fiecare pacient internat în spital sau consultat în ambulatoriu va trebui să existe o documentaţie medicală care să justifice, în mod obiectiv, necesitatea realizării actului medical, atât în cadrul unităţilor spitaliceşti cu internare, cât şi în cazul structurilor ambulatorii”, arată DSU, într-o postare pe pagina de Facebook.

Citește și: România testează mai puțin decât Belarus, țara unde Covid-19 este combătut cu votcă, Palestina sau Muntenegru

Precizările vin în contextul numeroaselor solicitări ale pacienţilor şi cadrelor medicale referitoare la aplicarea art. 1 din Ordinul Comandantului Acţiunii, şef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă nr. 74.553/07.04.2020.

„Prevederile art. 1 se referă la asistenţa spitalicească acordată în unităţile publice sau private, precum şi la asistenţa medicală ambulatorie de specialitate acordată în structurilor ambulatorii definite la art. 135 din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare. Interdicţiile prevăzute art. 1 nu sunt aplicabile în mod absolut şi automat, ci pe baza analizei medicului curant de specialitate, care să justifice: necesitatea internării pacienţilor, pentru asistenţa spitalicească acordată în spitalele publice şi private, sau necesitatea realizării consultaţiilor sau a tratamentelor în ambulatoriu, în unităţile publice sau private care acordă asistenţă medicală ambulatorie”, subliniază DSU.

Citește și: O femeie de 38 de ani, din Constanța, a murit din cauza coronavirusului. Nu suferea de alte boli



Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Ministerul Sănătății spune că peste 276.000 de cutii de Euthyrox au ajuns sau vor ajunge în scurt timp în România

mie apr. 8 , 2020
Criza de Euthyrox din farmaciile din România este pe final. La solicitarea ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, reprezentanții Agenției Naționale a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale din România au avut întâlniri cu reprezentanții companiei producătoare, cu distribuitorii en-gros și reprezentanții Colegiului Național al Farmaciștilor, pentru a rezolva criza lipsei de Euthyrox. Astfel, […]
Euthyrox

V-ar putea interesa și: