Spitalul Județean Constanța a primit al doilea aparat PCR

Crește capacitatea de testare pentru a depista noul coronavirus la Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța.

Cel de-al doilea echipament Real Time PCR primit în urma unei donații, a fost livrat la începutul acestei săptămâni.

„Aparatul a fost instalat iar personalul care lucrează în cadrul Laboratorului de Biologie Moleculară, a fost deja instruit. Ca și primul echipament primit, și acesta dispune de un extractor de acizi nucleici (extrage acidul nucleic ADN sau ARN din probele biologice) și de un aparat Real Time PCR  ( acidul nucleic extras este amplificat într-un real time pcr si detectează genele specifice virusului SARS-CoV- 2).”, a anunțat conducerea spitalului, printr-un comunicat de presă.

Cele două echipamentele medicale au fost achiziţionate de Grupul de firme Histria, în parteneriat cu Sindicatul Liber al Navigatorilor, respectiv Grupul de firme Histria, în parteneriat cu Sindicatul Liber al Navaliştilor Constanţa. Unul provine din Coreea de Sud și a fost livrat în luna aprilie. Tot atunci a fost înființat Laboratorul de Biologie Moleculară. Cel de-al doilea echipament a fost fabricat în SUA și a fost livrat zilele trecute. Valoarea totală a donaţiei este de aproximativ 200.000 de euro.  

„Le mulțumim sponsorilor care au făcut posibilă această achiziție. Testările efectuate atât în rândul personalului, cât și în rândul pacienților, au crescut gradul de siguranță pentru toți cei care trec pragul Spitalului Clinic Județean de Urgență  “Sf. Apostol Andrei” Constanța.”, a mai transmis conducerea spitalului.



Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

ABADL a amendat cu 120.000 o primărie din județul Constanța

mar mai 26 , 2020
În urma verificării celor 28 de primării, în ceea ce privește curățarea cursurilor de apă, întreținerea şanțurilor și rigolelor din localități, pentru a evita inundarea zonelor, inspectorii Sistemului de Gospodărire a Apelor Constanța din cadrul Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral (A.B.A.D.L) au aplicat 127 de măsuri de remediere a deficiențelor, […]
primarii amendate de abadl

V-ar putea interesa și: