Spitalul Județean Constanța, între critici și laude – poveștile pacienților

Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Constanta

Spitalul Județean Constanța rămâne un subiect de discuție aprins în rândul locuitorilor, iar un fir de pe Reddit dedicat experiențelor pacienților evidențiază un peisaj mixt al calității serviciilor oferite de această instituție medicală.

De la secții apreciate pentru curățenie și personal amabil, la experiențe traumatizante în Unitatea de Primiri Urgențe (UPU), pacienții și-au împărtășit opiniile într-un mod sincer și direct.

Experiențe negative la UPU și infecții nosocomiale

O temă comună în rândul multor utilizatori este aglomerația și haosul din cadrul Urgențelor. Utilizatorul joyfullystoic descrie astfel experiența sa:
Urgența e horror dar nu din cauza medicilor, ci a pacienților. Vin oameni fără probleme urgente și stau și câte 24 de ore pentru probleme care trebuie rezolvate la medicul de familie. Asta duce la supraaglomerarea urgenței.
De asemenea, acesta avertizează asupra riscului de infecții nosocomiale: „Spitalul e în general ok, și oamenii sunt ok. E de evitat din cauza infecțiilor nosocomiale totuși, care sunt o problemă.

Recomandare: Am cunoscut iadul pe Pământ

Alți pacienți au avut experiențe similare la UPU. Un utilizatorul relatează o întâmplare de iarnă:
Am ajuns pe acolo și e horror, mori cu zile. Era iarnă, au adus boschetari de pe stradă… mirosul era îngrozitor, aglomerație, haos. Am plecat de acolo și m-am dus la un privat care are secție de urgență (Heka, pe lângă Icil) și mi-am rezolvat problema.

Experiențele negative nu se opresc aici. Cineva povestește:
Eu am avut o experiență foarte proastă cu o doctoriță din UPU. Urla la mine și la colegii mei, făcea ca toate alea și pacienții se uitau urât. Pe chir am avut experiențe ok. Pacienții însă… mai să te omoare pentru că sunt supărați că nu ai paturi să stea.

Secții bine evaluate și experiențe pozitive

În contrast cu experiențele din UPU, secția de ginecologie primește laude din partea utilizatorilor. O femeie a descris astfel experiența sa:
Secția de ginecologie e super. Curată, renovată, asistente drăguțe, medici ok, fără nevoie de „atenții” de niciun fel, pentru nicio parte a personalului. Știu, însă, că alte secții sunt horror. Cred că depinde de noroc. Valabil și pentru nosocomiale…

O altă pacientă povestește o experiență foarte detaliată legată de nașterea sa:
Când am născut eu, am nimerit la OG2. Mă dusesem să mă internez la insistențele medicului care-mi supraveghea sarcina. Aveam pre-eclampsie și nu mai reușeam să țin tensiunea sub control nici cu medicație, iar copilul avea restricție de creștere. M-am prezentat la urgențe ginecologie cu dureri intercostale și mi-era greu să respir, după ce m-au certat doamnele de acolo că de ce nu am chemat ambulanța și-am ales să vin cu taxiul și după testele de rigoare, m-au internat. După alte teste și ecografie, mi-au spus că-mi vor face cezariană de urgență, pentru că făcusem deja sindromul HELLP și riscam să murim și eu, și copilul.
Ea a continuat să vorbească despre modul exemplar în care a fost tratată: „Tot personalul s-a comportat exemplar fără să le dau absolut nimic. Ba chiar mi-au împrumutat și telefonul să-mi sun partenerul pentru a-mi aduce lucrurile de care aveam nevoie. M-au ajutat să mă ridic, mi-au vorbit frumos și mi-au tratat copilul cu grijă. Am stat două săptămâni și jumătate în spital…

Același utilizator a avut o experiență pozitivă și cu personalul de la Urgențe:
Personalul de la urgență a fost drăguț, doamnele de acolo s-au purtat foarte frumos, deși eram speriată din cale afară. Experiența a fost mult peste așteptări, deși aveam mari emoții.

Corupție și neglijență medicală

Din păcate, nu toate poveștile au un final fericit. Cineva a exprimat o părere dură:
Foarte puțini medici competenți în Constanța, am avut rude și prieteni (tineri) care s-au dus devreme din cauza unora, diagnostice greșite sau indolență.

Altecineva a adăugat:
S-a operat taică-miu la un incompetent care ia și șpagă (nah, așa-i mentalitatea rămasă la taică-miu, să dea atenții).

Concluzii

Experiențele pacienților la Spitalul Județean Constanța sunt clar împărțite. De la secții bine administrate și personal amabil în ginecologie, la probleme severe în UPU și cazuri de corupție și neglijență, spitalul pare să ofere un mix de servicii. Pentru unii pacienți, experiența a fost „mult peste așteptări,” în timp ce pentru alții, spitalul rămâne un loc de evitat, mai ales din cauza infecțiilor nosocomiale și a unor cadre medicale neglijente.

Este clar că există secții care funcționează bine și cadre medicale dedicate, dar rămân probleme semnificative de supraaglomerare și condiții precare în Urgențe. Aceasta este o imagine complexă a unui spital care, în ciuda criticilor, este încă frecventat de pacienți din întreaga regiune.

Recomandare:


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Un comentariu la “Spitalul Județean Constanța, între critici și laude – poveștile pacienților

  1. La urgenta ajungi cu salvarea și stai pe targa de leșini de foame și sete cam 15ore și dacă ești și la o virsta mai înaintată nu te baga deloc în seama, am ajus cu un unchi de 82ani la ora 13cu salvarea și pina adoazi cind dimineața a venit directorul sitului lam așteptat în fata biroului,atunci anost și bătrânul consultat și internat,,

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Fiica unui om de afaceri, reținută după ce și-ar fi ucis tatăl pentru moștenire

joi oct. 24 , 2024
Fiica omului de afaceri arădean Ioan Crişan, ucis cu peste trei ani în urmă după ce maşina în care se afla a sărit în aer, şi doi complici au fost reţinuţi pentru omor calificat, distrugere şi nerespectarea regimului materialelor explozive, transmite News.ro. „Procurorul de caz din cadrul  Secţiei de Urmărire […]

V-ar putea interesa și: