Sportivii români au debutat cu dreptul la Jocurile Olimpice

Sportivii români au debutat cu dreptul la Jocurile Olimpice din Paris.

Să începem cu cei din Constanța. Sabrina Maneca Voinea de la CSM Constanța are cele mai mari note la bârnă şi sol după prima subdiviziune a calificărilor feminine la gimnastică artistică, duminică, la Jocurile Olimpice

De asemenea, înotătoarea Rebecca Diaconescu de la CSM Constanța s-a calificat în semifinalele probei de 200 metri liber, de la Jocurile Olimpice de la Paris.

Sabrina Maneca Voinea a primit nota 14,000 la bârnă, fiind urmată de Ana Maria Bărbosu, cu 13,533 puncte. Amalia Ghigoarţă este a şasea (13,266), iar Lilia Cosman a opta (12,833).

La sol, Sabrina Maneca Voinea a fost notată cu 13,800, fiind urmată în ierarhia intermediară de alte două românce, Ana Maria Bărbosu, 13,600, şi Amalia Ghigoarţă, 13,333. Lilia Cosman este a zecea (12,466).

Bărbosu este a treia la sărituri, cu o medie de 13,633, iar Amalia Ghigoarţă a treia la paralele 13,066. La paralele au mai evoluat Bărbosu (12,600), Lilia Cosman (11,333) şi Andreea Preda (10,933).

În concursul pe echipe, România a totalizat 159,497 puncte, fiind devansată de Marea Britanie, 160,830 puncte.

La individual compus, primele două poziţii sunt ocupate de românce în clasamentul intermediar, Ana Maria Bărbosu, cu 53,533 puncte, urmată de Amalia Ghigoarţă, 52,665 puncte.

Victorie entuziasmantă pentru Elizabeta Samara

Constănțeanca Elizabeta Samara a învins-o la mare luptă pe ucraineanca Solimia Brateiko, cu 4-3 (6-11, 11-3, 8-11, 11-9, 13-11, 9-11, 11-4), sâmbătă seara, South Paris Arena, în primul tur al probei feminine de simplu la tenis de masă, la Jocurile Olimpice 2024.

Cap de serie numărul 25, Eliza s-a impus după aproape o oră de joc, revenind fantastic, de la 1-2 la seturi. După alte 3 seturi extrem de echilibrate, s-a ajuns în decisiv, unde românca s-a dezlănțuit, câștigând la 4. În şaisprezecimile de finală, pe 29 iulie, românca o va înfrunta pe câştigătoarea dintre taiwaneza I-Ching Cheng, a şaptea favorită, şi cameruneza Sarah Hanffou, meci care va avea loc duminică.

Tot la tenis de masă, Eduard Ionescu, în vârstă de 19 ani, el a reuşit o victorie entuziasmantă în turul 1 al concursului olimpic de la Paris. A salvat şase mingi de meci pentru al învinge pe numărul 19 mondial, nigerianul Quadri Aruna.

Popovici și Diaconescu, în semifinale

David Popovici s-a calificat în semifinale la proba de 200 metri liber cu cel mai bun scor. Înotătorul român a reușit un timp 1:45:65, fiind primul care a încheiat proba de 200 metri liber de la Jocurile Olimpice de la Paris.

Sportivul român a fost urmat pe podium de belgianul Lucas Henveaux și de sud-coreeanul Sunwoo Hwang. David Popovici a avut și cel mai bun timp per total, din toate cele patru serii.

Semifinalele vor avea loc duminică, de la ora 21:51, ora României.

De asemenea, Rebecca Diaconescu (18 ani), s-a calificat de pe ultimul loc în semifinalele probei de 200 de metri liber la Jocurile Olimpice de la Paris. Rebecca Diaconescu s-a calificat pe ultima sută la Jocurile Olimpice de la Paris, iar azi a făcut o cursă foarte bună, prinzând ultimul loc în semifinalele din această seară.

Ea a fost repartizată în prima semifinală, având ultimul timp, iar aceasta va avea loc în această seară, de la ora 22:50 și va fi transmisă de TVR și Eurosport.

Curse excelente la canotaj

Simona Radiş şi Ancuţa Bodnar au început perfect cursa de apărare a aurului olimpic de la Tokyo. Super-campioanele noastre au câştigat de o manieră impresionantă o serie foarte puternică, în proba de dublu vâsle feminin de la Jocurile Olimpice de la Paris şi s-au calificat direct în semifinale.

Mihai Chiruță a câștigat seria a doua la schif simplu și s-a calificat direct în sferturile de finală. Marian Enache și Andrei Cornea au zburat la dublu vâsle, impunându-se în seria a doua și luând bilet de semifinale.

Surpriza Jaqueline Cristian

Jucătoarea română de tenis Jaqueline Cristian (26 ani, 61 WTA) a debutat cu o victorie în proba de simplu din cadrul Jocurilor Olimpice de la Paris, scor 5-7, 6-3, 6-4 cu Caroline Garcia (30 ani, 25 WTA), sâmbătă, 27 iulie, pe terenul ”Suzanne-Lenglen” de la Roland Garros. Jaqueline Cristian, singura reprezentantă a României rămasă în cursă la simplu, după ce Irina Begu a fost eliminată de liderul mondial Iga Swiatek, iar Ana Bogdan de italianca Jasmine Paolini, numărul cinci mondial, va juca în turul secund cu un fost lider mondial, japoneza Naomi Osaka sau germanca Angelique Kerber.

Scrimeră în optimi

Scrimera română Mălina Călugăreanu s-a calificat, duminică, în optimile de finală ale probei individuale de floretă, la Jocurile Olimpice de la Paris, după ce a învins-o pe japoneza Yuka Ueno, cu 15-13.

Românca a avut un debut ezitant, fiind condusă cu 3-0, dar a revenit şi s-a desprins la 10-4, câştigând în final cu 15-13.

Călugăreanu (27 ani), care a participat şi la JO de la Rio (2016), o va înfrunta în optimi pe italianca Alice Volpi, a treia favorită şi campioana mondială en titre. Meciul va avea loc tot duminică, de la ora 15:05 (ora României).

Mălina Călugăreanu este singura reprezentantă a scrimei româneşti la JO 2024.

Premieră pentru tătari

Ebru Bolat este prima sportivă de etnie tătară din România participantă la Jocurile Olimpice, dar și prima femeie care reprezintă yachting-ul românesc la JO .

„Întreaga comunitate îi ține pumnii și este alături de ea în lupta pentru medalia olimpică. Datorită muncii depuse și a sacrificiilor, a performanței de a se califica și participa la Jocurile Olimpice de la Paris 2024, ea este deja campioana sufletelor noastre, ale tătarilor.“ Pentru a îi arăta susținerea noastră, a comunității tătare, putem accesa pagina ei”, au transmis reprezentanții UDTTMR.

Recomandare:


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Florin Mitroi nu vrea să dea explicații

Dum iul. 28 , 2024
Președintele ales al Consiliului Județean Constanța, Florin Mitroi, a avut mai multe întâlniri de la momentul alegerilor până azi. De pildă, așa cum a relatat Constanța 100%, a stat de vorbă mai multe ore, față în față, cu președintele în funcție al instituției, Mihai Lupu, care a criticat extrem de […]
florin-mitroi

V-ar putea interesa și: