Stelian Ion: Primarul Chițac își bate joc de o investiție de 1,27 milioane euro din fonduri europene

Mai e puțin și trece vara, iar primăria condusă de amiralul Chițac nu și-a făcut timp să pună la punct documentația necesară pentru ca serviciul de bike-sharing, prin care constănțenii puteau să folosească gratuit biciclete, să redevină funcțional, a atras atenția Stelian Ion, deputat și președintele USR Constanța.

„Vorbim despre o investiție de 1,27 milioane de euro, din fonduri europene, de care primarul își bate joc. Bineînțeles, pentru Chițac, care deja a pierdut finanțări de zeci de milioane de euro, această risipă nu reprezintă mare lucru., spune acesta.

Stelian Ion subliniază că orașul este aproape blocat pentru circulația auto, sunt șantiere începute în același timp pe străzile principale și constănțenii pierd în trafic ore bune. În opinia sa, serviciul de utilizare gratuită a bicicletelor era folositor nu doar celor care fac sport în mod regulat sau pentru plimbări pe faleză, ci și constănțenilor care puteau traversa mai ușor orașul.

„Contractul pentru serviciul de bike-sharing a expirat în primăvară și de atunci, fără explicații din partea primăriei lui Chițac, nu se mai știe nimic. Cele 24 de staţii de biciclete sunt goale, iar aproximativ 400 de biciclete zac prin depozite. În tot acest timp, primarul Chițac deschide și mai multe șantiere în Constanța, ridică stații de autobuze pe carosabil, schimbă sensurile de circulație pe bulevarde. Pe scurt, afundă orașul în haos.”, a mai spus Stelian Ion, pe pagina sa de Facebook.

Acesta solicită Primăriei Constanța să facă public stadiul în care se află documentația pentru contractul de folosire gratuită a bicicletelor.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

13 comentarii la “Stelian Ion: Primarul Chițac își bate joc de o investiție de 1,27 milioane euro din fonduri europene

    1. După ce că îți repară orașul lăsat de izbeliște mult prea multă vreme îl mai și jignești! Să-ți fie rușine.

      1. Emile, înseamnă că ai stat în casa în ultimii 4 ani dacă susții un necalificat ca edilul Constanței

        1. Prietene, bordurile de la marginea drumului pe Lăpușneanu au început să se rostogoleasca pentru că au fost așezate doar pe nisip.

  1. In lipsa unor benzi speciale pentru biciclete,e minunat sa vezi cat mai putini biciclisti pe sosea! E adevarat,cu totii ne dorim un oras unde sa se poata merge cu orice mijloc de transport ne dorim,si la plaja sa putem inchiria ieftin submarine electrice alimentate gratuit cu energie,sa ne putem imersa in minunile marii negre,dar NU! Nimic nu se poate face fara interventia mea,asa ca astrpt sa fiu rugat frumos. Apropos de bicle gratuite,din partea mea,si a multora,pot sa mai astepte drumuri noi si degajate,in acest moment,ar fi un coșmar in plus! 🙂

  2. Acest primar este degeaba. Constanta nu se va termina nici in 10 ani in ritmul asta. Nu face nimic ok, atât dpdv financiar, strategic sau al standardelor în construcții.
    Ce biciclete visați… Orașul este transformat intr o mare căpușă de spălat bani. Cum e posibil că o firma de recrutare sa repari conductele RADET… Serios?!

  3. Pe mare a-ți văzut văzut piste de biciclete și biciclete?. Pe mare a-ți vazut mașini și parcari?. Pe mare a-ți văzut arbori? . Pe mare vedeți noaptea luminițe multe (de la nave) iar la marginea mării diguri (pietre și beton) nisip (plaje). Deci ce așteptări aveți? = mai mult nisip și beton (pavele montaj cu nisip) mai multe borduri (beton). Noi constănțenii am ales iar acum nu rămâne decât să ne bucurăm de alegerea făcută. ȘI POATE: la viitoarele alegeri promisiunile făcute în campania electorală să fie materializate într-un documet legal prin care să-și asume răspunderea și dacă în decursul unui an nu a reușit punerea în practică a promisiunilor din campanie(din varii motive) să prezinte demisia din functie. Numai așa vom putea alege un primar responsabil cu drag de oras.

  4. Pentru a nu se mai întâmpla așa ceva sunt necesare 2 lucruri: constănțenii să știe ce își doresc pentru oraș și pentru ei (ex parcări subterane și supra terane, plantarea de arbori, creerea unor parcuri, construcția unei promenade dea lungul malului marii(EX.= Istanbul), creerea și dezvoltare pescuitului (comercial sportiv) la marea neagră cu creerea posibilității valorificarii peștelui proaspăt pescuit catre cetateni ,și altele(crese, cămine scoli, trafic auto). Și 2 : asumarea scrisă și legalizată de către viitorul primar a promisiunilor electorale cu punerea lor în practică în decursul unui an calendaristic. Nepunerea în practică ducând la demisia primarului și la noi alegeri. Numai așa vom avea un oraș normal ,frumos și construit durabil(fără asfaltari anuale și inlocuiri de borduri din 6 in 6 luni). Totul depinde de fiecare din noi constănțenii:să știm ce ne dorim in oraș și cum sunt cheltuiți banii noștri din taxe și impozite și de ce cresc (oare au fost cheltuiți banii cu fols pt cetateni?). Dacă nu ne pasă atunci să nu ne mai plângem ci să fim mulțumiți cu ce și cum ni se oferă acum.

      1. Decât să construiască parcări (subterane sau supraterane) din folosirea lor să încaseze bani e mult mai ușor să-i forțeze pe constănțeni să renunțe la mașini? Dar a făcut transportul in comun atit de eficient și tot odată gratuit(promisiune electorală) astfel încât mulți constănțeni să renunțe la mașini?. Dar nu uita când ceri ceva e obligatoriu să oferi ceva in schimb.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Cu cât au scăzut prețurile la alimentele de bază după plafonarea adaosurilor comerciale

lun aug. 7 , 2023
O analiză a Consiliului Concurenţei arată că prețurile medii ale alimentelor de bază din marile lanţuri comerciale au scăzut cu valori de până la 34%, în contextul aplicării prevederilor ordonanței privind plafonarea adaosurilor comerciale. Există și un produs la care s-a înregistrat o creștere. Potrivit instituției, comparativ cu preţurile medii […]

V-ar putea interesa și: