Tariful RCA a explodat. Cine va plăti peste 4.000 de lei pe an

Tarifele de referinţă la poliţele RCA publicate de ASF vin cu creşteri consistente. Prin urmare, tariful de referinţă stabilit de ASF pentru următoarele 6 luni, pe baza datelor calculate din ultimii cinci ani, urcă de la 1.532 lei pentru un vehicul cu o capacitate cilindrică a motorului sub 1200, pentru categoria de vârstă de sub 30 de ani, până la 4.140 lei în cazul unui vehicul cu un motor de peste 2500 cmc. Deşi această categorie este văzută ca având un grad ridicat al riscului, comparativ cu tarifele de referinţă publicate de ASF în au­gust 2021, creşterile tarifelor RCA sunt sem­ni­ficative ajungând la avansuri între 27% şi 43%.

În ceea ce priveşte restul categoriilor de vârstă, tariful de referinţă este mai mic comparativ cu categoria de vârstă de sub 30 de ani, iar creşterile înregistrate în august 2022 faţă de ultima raportare din februarie 2022 sunt între 1,5% şi 23%. Cele mai mici creşteri consemnate au fost în zona de vârstă de peste 60 de ani la autovehiculele cu un motor de 2001-2500 sau peste 2500 cmc, respectiv creşteri ale tarifelor de referinţă la poliţele RCA de 3,5% şi 1,5%, tarifele fiind oricum la un nivel de peste 1.700 lei.

RCA 2022. Din punctul de vedere al tarifelor pentru fiecare categorie, ASF a stabilit un tarif de referinţă la poliţa RCA cuprins între 940 lei şi 2.600 lei pentru categoria de vârstă 31-40 de ani în funcţie de motorizarea vehiculului, pentru categoria de vârstă 41-50 de ani tarifele sunt între 910 lei şi 2.580 lei, pentru categoria 51-60 de ani tarifele sunt între 860 lei şi 2.590 lei, iar pentru categoria de peste 60 de ani tarifele stabilite de ASF sunt cuprinse între 880 lei şi 2.520 lei.

În acelaşi timp, şoferii trebuie să aibă în vedere că tarifele de referinţă RCA sunt orientative, iar asigurătorii pot oferi preţuri care să fie sub tariful de referinţă sau peste, în funcţie de istoricul şoferului şi a altor criterii de risc pe care companiile le analizează în momentul în care se face ofertarea. De asemenea, sistemul de bonus-malus, care fie recompensează şoferii care nu au avut accidente rutiere prin reducerea unui procent din preţul oferit pentru poliţele RCA, fie adaugă un procent la preţ, influenţează preţul final al ofertei pe care şoferii o primesc de la asigurători, conform romaniatv.net.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Primăria Constanța, de acord ca o firmă să transforme demisolul din parcare în apartamente

mie aug. 31 , 2022
Primăria Constanța a emis un certificat de urbanism pentru o firmă din Constanța care construiește un bloc în zona campusului universitar. Primăria condusă de Vergil Chițac și Felicia Ovanesian a fost de acord ca această firmă să transforme demisolul din parcare, cum figura inițial, în apartamente. Firma este obligată însă […]

V-ar putea interesa și: