Taxa pentru depozitarea gunoiului va fi majorată pentru agenții economici

groapa de gunoi ovidiu depozitarea gunoiului
Groapa de gunoi de la Ovidiu este operată de Tracon SRL Brăila din anul 1999

Taxa pentru depozitarea gunoiului va fi majorată, pentru agenții economici din Constanța, începând cu data de 1 martie.

Compania Polaris M Holding a anunțat că este obligată să majoreze tariful practicat pentru colectarea, transportul și depozitarea deșeurilor de la agenții economici din orașul Constanța.

Măsura vine după ce firma care deține groapa de gunoi de la Ovidiu, Tracon SRL, a majorat tariful de depozitare.

Majorarea este de la 14 dolari pe tonă la 20 de dolari pe tonă și se aplică NUMAI agenților economici. Va intra în vigoare la data de 1 martie 2018. IMPORTANT: majorarea nu se aplică și persoanelor fizice

Polaris M Holding nu obține niciun beneficiu financiar de pe urma acestei majorări, deoarece tariful pentru colectare și transport al deșeurilor nu se majorează.

Serviciul de salubrizare are trei componente: colectarea, transportul și depozitarea. Polaris M Holding, conform contractului pe care îl are cu Primăria Constanța, colectează și transportă gunoiul, dar, ca să îl depoziteze le groapa de gunoi de la Ovidiu, plătește către Tracon SRL, firma care o deține. Acesta facturează Polaris pentru depozitare.

Inițial, de depozitarea gunoiului se ocupa Consalub SA, care a încheiat un contract în acest sens, cu Primăria Constanța. Contractul inițial dintre Primăria Constanța și Consalub SA, pentru depozitarea gunaoielor în groapa de la Ovidiu, a fost semnat în noiembrie 1994, de către primarul Corneliu Neagoe, cu mult înainte ca Polaris să se ocupă de salubritate în municipiu. Consalub SA era reprezentată de un anume Pierre-Olivier Bensahel. Contractul a fost semnat pe o perioadă de 30 de ani, cu posibilitatea continuării, prin reînnoire tacită, pentru încă 10 ani. Așadar, urma să se finalizeze în 2034.

Prin contract, municipalitatea garanta plata contravalorii a 1 milion de dolari pe an, pe toată durata contractului, și eliminarea unui minim de 200 de kilograme de deșeuri pe locuitor, pe an. Remunerația urma să fie calculată lunar, în baza unei formule matematice.

În 1999, Consalub SA fuzionează prin absorbție cu SC Tracon SRL Brăila, iar toate sarcinile pe care le avea Consalub sunt preluate de firma brăileană. În noiembrie 1999, municipiul Constanța, reprezentat de primar Gheorghe Mihăieși, semnează contractul cu Tracon SRL, care era reprezentantă de Mihai Manea, în calitate de președinte. Prețul pe tona de deșeu a fost de 14 dolari. Pentru anumite perioade, a scăzut la 12.

SC Tracon SRL are ca obiect principal de activitate „lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale”. Asociați în firmă sunt Manea Mihai și senatorul PSD Nicolae Moga. Afacerile firmei merg bine. În 2003 avea 664 angajați, o cifră de afaceri de 27.877.372 lei și un profit de 1.245.632 lei. În 2016, Tracon SRL avea de trei ori mai puțin angajați (193), dar cifra de afaceri a crescut 59.485.823 lei și profitul era de zece ori mai mare: 11.155.656 lei. În anul 2011, societatea inaugura, în nordul stațiunii Mamaia, un hotel de lux, Arena Regia.

Nicolae Moga este senator al României din anul 2008. A ocupat și funcția de vicepreședinte al Senatului României.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Un comentariu la “Taxa pentru depozitarea gunoiului va fi majorată pentru agenții economici

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

România, colonie olandeză? Cazul Van Oord și o nouă licitație de sute de milioane de euro

lun feb. 19 , 2018
Este România o colonie economică olandeză? O neo-colonie? Vă invităm să citiți articolul acesta și să răspundeți la final. Van Oord este una dintre cele mai importante firme din lume. Este o companie privată, care aparține unei familii olandeze, înființată acum circa 150 de ani. Se pare că există chiar […]
van oord

V-ar putea interesa și: