Tentative de înșelăciune prin ”Metoda Accidentul”


La data de 11.01.2017, polițiștii din cadrul Secției 5 au fost sesizați de către o femeie, în vârstă de 71 de ani, din Constanța, despre faptul că la ora 23.30, a fost sunată pe telefonul fix, de către o persoană necunoscută, care s-a recomandat ca fiind fiul ei, comunicându-i faptul că a provocat un accident rutier.

Persoana necunoscută i-a mai spus că are nevoie de suma de 3.000 de lei, după care a închis receptorul fără a mai oferi alte detalii.

La data de 12.01.2017, polițiștii din cadrul Secției 5 au fost sesizați de către o femeie, în vârstă de 57 de ani, din Constanța, despre faptul că la ora 21.30, a fost sunată pe telefonul fix, de către o femeie, care s-a recomandat ca fiind fiica sa, comunicându-i faptul că a provocat un accident rutier.

Femeia a intenționat să-și cheme la telefon soțul, moment în care apelanta a închis convorbirea fără a solicita o sumă de bani și a mai oferi alte detalii.

În ambele cauze polițiștii au deschis anchete în vederea identificării, depistării și tragerii la răspundere penală a autorilor faptelor.

RECOMANDĂRI ALE POLIȚIȘTILOR CONSTĂNȚENI

Pentru a conştientiza populaţia, cu precădere persoanele de vârsta a III-a, cu privire la riscul la care se expun când au încredere în persoane necunoscute şi le oferă sume de bani, în schimbul aşa-ziselor “rezolvări de probleme cauzate de accidentele rutiere”, precizeazăm încă o dată faptul că în cazul unor accidente cu victimeNU trebuie să se ofere sub nicio formă sau pretext sume de bani.

Este foarte important pentru cetăţeni să cunoască faptul că în nici un caz de accident rutier reprezentanţii instituţiilor publice nu solicită bani pentru a rezolva o speţă de natură penală.

Se recomandă ca în astfel de cazuri, în care cetăţenii sunt sunaţi şi li se solicită diferite sume de bani telefonic, pentru “rezolvarea unor accidente rutiere, să se apeleze imediat la 112 sau la Poliţie, pentru a se verifica dacă fiul, fiica, ruda, rudele au fost implicate într-un accident rutier.

Astfel, poliţiştii pot interveni pentru prevenirea comiterii unor înşelăciuni, iar persoanele care intenţionează să comită astfel de fapte să fie identificate, depistate şi trase la răspundere penală.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Vreți să știți data la care vă puteți pensiona?

vin ian. 13 , 2017
Casa Nationala de Pensii Publice (CNPP) dispune de un serviciu electronic prin intermediul caruia orice persoana poate afla informatii precum stagiul de cotizare realizat sau varsta la care poate solicita inscrierea la una dintre categoriile de pensie existente. In momentul de fata 686 de persoane din judetul Constanta au cont […]

V-ar putea interesa și: