Consilierii PNL se laudă cu lucrările care se desfășoară acum în Constanța, început de fostul primar, Decebal Făgădău.
Recent, unul dintre ei a postat câteva fotografii manipulatoare. A prezentat imagini din timpul lucrărilor și după, din zona ICIL. Evident, acum lucrurile arată mai bine decât în timpul lucrărilor, deci al șantierului, care a durat nepermis de mult (și oricum nu e gata).
Comparația trebuie făcută cu ce era înainte de lucrări.
A atras atenția asupra acestui lucru un constănțean care a comentat la postarea acelui consilier.
Iată ce spune:
„<<Transformarea>> a însemnat distrugerea spatiilor verzi, au fost distruși toți trandafirii, florile si gardul viu. Mulțumim pentru viitoarele spatii uscate! Pomi au fost plantați de locatarii de la blocuri.”
În imagine aveți, în stânga, o fotografie postată de consilier, în dreapta, o fotografie postată de locuitorul zonei. Diferențele se văr cu ochiul liber.
Sa fim seriosi , nu este perfect dar zona arata mult mai bine . Gardul viu era de zeci de ani , foarte putin ingrijit , jardinierele erau nefolosite si aproape distruse de nepasarea locatarilor , proprietarilor de spatii comerciale si a primariei
Dumneavoastra spuneti asa: pentru ca nu erau ingrijite, le desfiintam. Omiteti sa spuneti insa ca gardul viu putea fi îngrijit, la fel și jardinierele. Cum ati afirmat, era sarcina primariei. Personal, voi prefera intotdeauna spatiile verzi betoanelor sau dalelor. Exista chiar o tendinta in orasele din Europa de a lasa spatii verzi sa crească natural. Nu spun ca e buna sau rea, dar exista. Orice spatiu verde e mai bun insa decat betonul.
Domnii de la primarie sa vina savada oradea si baile felix .
Aici totul este verde desi suntem innoiembrie parcurile jarxinierele noi traim intr un oras plin de santiere gropi si fantezii ale unora care nustiu ca plantele aduce oxigenul nu cimentul dalele si pavajele
Nu o samai putem respira in curand orasul se va transfornaintr uncuptor incins
Un spatiu verde chiar mai puțin îngrijit este întotdeauna mai bun decât niște betoane.
Un gard viu e un gard viu nu un beton. Gardul viu dacă il întreții și il mai reînoiești din cand in cand iti aduce mai multe beneficii decat betonul. Beneficii si vizuale dar si de alta natură.
Asa ar trebui sa fim educati. Cu respect pentru tot ceea ce este viu și pentru tot ceea ce inseamna natură.
Stiti cum este
Rau ca nu faci
Rau ca faci
Asa era planul arhitectural al zonei, iar boschetii aia nu se mai incadrau in peisaj
Nu , nu am spus sa le desfiintam , Am spus ca , zona arata mai bine , jardinierele sunt refacute ,.Clar ,nu am date despre mp de saptiu verde din trecut si mp ramasi dupa lucrari .( ar fi corect sa comunice primaria astfel de lucruri) Dar nu cred ca este o problema se plantezi un nou gard viu , sau niste trandafiri ,plante care la 10-20 chiar trebuiesc replantate .pentru ca isi epuizeaza resursele de inflorire
Si ,da, un spatiu verde , mai ales ingrijit ,este mai bun decat betonul
O totală bătaie de joc.Spalari de bani,au fost refăcute anumite lucrări pt care era necesară numai o simpla recondiționare.De ce a fost necesar să se înlocuiască dale montate anterior acum circa 5 -6 ani?Un haos general,lipsa de organizare ,mizerie totala .Un calvar care nu se mai finalizează.Firme agreate să câștige licitațiile.Chiar nimeni nu răspunde pt nimic pt bătaia de joc totala,avem vorba aceea o grămadă de instituții ale statului acreditate sa controleze bunul mers al lucrurilor.De ce trebuie să mă îmbolnăvesc de afecțiuni respiratorii, pulmonare pe fondul prafului și mizeriei care durează la nesfârșit?
Sunt de acord cu dumneavoastra. De cand cu aceste lucrari, facute de mantuiala, si care dureaza de atâta amar de vreme, foarte multa lume are de suferit din cauza prafului si a poluarii produse in urma lucrarilor. Din ce in ce mai multa lume sufera de rinite, alergii si afectiuni pulmonare. In plus cat oxigen produc mizeriile astea de dale care in multe locuri au inceput deja sa se faramitele? Spatiul verde si vegetația sunt necesare si obligatorii in orase.
Mai nou avem și zone pentru persoanele cu dizabilități.
Eu zic că e mai bine acum.
👍
Așa fac toți primarii din județ. Distrug zonele verzi fără nicio urmă de regret. Ce încălzire globală, ce seceta prelungită… Dacă nu mai există zone verzi nu mai exista nici secetă, pentru ca nu mai are ce sa se usuce. Nu vedeți că stațiunile, pline de parcuri pe vremuri, au devenit cartiere de beton, fără utilități, fără parcări, fără o logică a dezvoltării durabile. Cred ca vor sa facă orașul să semene cu Dubai, adică nisip, beton și prețuri imense…
De ce oameni needucati cred ca „arata mai bine” betonul si asfaltul decat natura verde? Simplu si la vedere, lipsa imaginatiei si a viziunii.
Buna ziua ,să fie serioși !toți oameni cu scaun la cap ne dăm seama că oricum după deranjul care era orașul arata mai bn și va arata mai bn in viitor,deoarece fara banii necesari de undeva nu poți să te miști să FC ceva in folosul comunității!Indiferent cine ieșea primar trebuia să continue programul și asimilarea banilor PNRR !GANDITI INAINTE DE A VOTA ! O SEARA EXCELENTA VA DORESC TUTUROR ,CU RESPECT HRISTU !
O imputiciune de zona
Problema spațiilor verzi nu este dezbatută public pentru a putea fi inteleasa si de habarnisti.La ce foloseste? Poate la producerea șaormei care nu trece prin minte ci prin burtă.Cel mai actual spatiu verde este pe strada Ștefan cel Mare între Policlinica cu plată si S.R.I. un singur copacel.Ati inteles ? Este vorba de spații verzi nu de betoane si pietre.În toate P.U.Z -urile creearea de spații verzi sunt trecute in coadă.La final se plantează 2 arbori care se usucă.Despre ce vorbim ??
Va plac „spatiile”verzi din centru „,multimea „de pomi plantati in gropi betonate praful si circulatia haotica sa multumim celor 2 partide(nici nu merita sa le spun sigla)atunci ne-o meritam cu varf si indesat in toti acesti ani.P.S.langa scoala 24 era un loc de joaca din anii 81 acum este desfiintat ca acolo ia dat teren raposatul mazare unei jegoase sa-si faca bloc.Asta e primaria c-ta.
Ce sa înțelegeți, voi constănțenii ?! Noroc ca s-a gandit cineva, ( ca e Făgădau sau Chițac, nu are nici o relevanță) sa facă ceva în orașul ăsta care arată ca un oras de început de secol. Despre ce spatii verzi vorbiți? Despre cele din jurul blocurilor care arata ca niște grădini părăsite și pe care „le cosmetizeaza” firmele de casă ale primăriei? Oare toți cei care dați cu părerea ati fost măcar o dată să vedeți cum arata un oraș de secol 21? Vizitați Clujul, Oradea, Brașovul … apoi vorbiti
Am fost impresionat de mulțimea de parcuri foarte bine îngrijite din Călărași, Buzău, Ploiești, Pitești, Craiova, Cernavodă. Într-un parc mare din Pitești încă e functional un trenuleț identic cu cel care a existat în Parcul Tăbăcăriei.
CONSTANTA ESTE VARZA ȘI ÎN URMĂTORII 15 20 ANI
Pe str.Stefan cel Mare nu au lăsat spațiu pt plantat pomi.numai beton.vara va fi pe strada aceea o arșița ca în deșert. Deștepți edili avem…
Ce mult o sa plangem noi nu peste mult timp pentru ca desfiintam in orase cu atata usurinta zonele verzi si taiem atat de usor si repede copacii verzi si sanatosi pentru a face loc betoanelor.
Va veni vremea cand o sa pretuim spatiile verzi si copacii in oras. Pentru ca acum nu ii pretuim. Dar o sa fie prea tarziu.
Cei care au fost puși să defriseze vegetația de pe B-dul.1decembrie 1918, habar nu au ce fac. La o scară de bloc, de o parte a ușii de acces la scara au smuls tufele de liliac și iasomie care primavara și vara erau o frumusețe iar de cealaltă parte a ușii au lăsat niște boscheti urati, fără nici o utilitate și un dud uscat și garbovit care stă să cadă.
Cei care au fost puși să defriseze vegetația de pe B-dul.1Decembrie 1918,au făcut totul haotic. În dreptul ușii de acces a unei scări de bloc, de o parte au smuls fără milă tufele de liliac și iasomie care primavara și vara erau o frumusețe iar de cealaltă parte a ușii au lăsat niște boscheti urati si un dud uscat și garbovit care stă să cadă. Nu este normal să distrugem ce este frumos și util și să lăsăm ce este urât .