Trei instituții de învățământ îngrijesc Parcul Casei de Cultură

parcul casei de cultura constanta
Parcul Casei de Cultură din Constanța (foto: Google Earth)

Cele trei instituţii de învăţământ aflate în vecinătatea Parcului Casei de Cultură din Constanţa vor organiza cu sprijinul Primăriei Municipiului Constanța, luni, un eveniment cu valoare simbolică, prin care doresc să îşi arate concret intenţia de a se îngriji de această oază de verdeaţă a oraşului.

Elevii şi studenţii de la Colegiul Naţional de Arte „Regina Maria”, Liceul Tehnologic de Electrotehnică şi Telecomunicaţii şi Universitatea „Andrei Şaguna” s-au întâlnit azi, la ora 13, în parcul de lângă şcolile lor pentru a planta mai mulţi pomi. Este un gest care leagă necesitatea responsabilizării tinerilor în ceea ce priveşte protejarea mediului înconjurător şi o atitudine civică pozitivă de obiectivele pe termen lung ale educaţiei în general, conform proverbului chinezesc care spune:

„Dacă te gândeşti la ziua care va urma – ia-ţi ceva de mâncare! Dacă te gândeşti la anul care va urma – plantează un copac! Dacă te gândeşti la secolul care va urma – fă educaţie copiilor!”

Parcurile, spaţii destinate jocului, odihnei, relaxării active, trebuie să reflecte grija pe care locuitorii oraşului o au pentru cultivarea unui mediu curat şi frumos, iar această grijă trebuie sădită timpuriu în minţile copiilor noştri. Elevi de gimnaziu, liceeni şi studenţi vor participa luni atât la igienizarea parcului, cât şi la plantările de pomişori, aşteptând ca municipalitatea să răspundă la oferta deja exprimată de cele trei instituţii educaţionale, de a prelua în custodie parcul, pentru a-l îngriji cu mai multă responsabilitate.

Nu este prima activitate de acest fel organizată în Parcul Casei de Cultură. În anul 2015, cu prilejul vizitei ambasadorului Africii de Sud la Constanţa, Universitatea „Andrei Şaguna”, Liceul Tehnologic de Electrotehnică şi Telecomunicaţii şi Colegiul Naţional de Arte „Regina Maria” au desfăşurat o acţiune de voluntariat intitulată „67 de minute în folosul comunităţii”, simbolizând cei 67 de ani de luptă ai lui Nelson Mandela pentru democraţie. După ce au făcut curăţenie în parc, elevii şi studenţii au platat şapte puieţi de platan.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Nicolae Matei, ironic pe Facebook: „Mi-a murit o maimuță când să fete, din vina lui Mazăre”

lun oct. 16 , 2017
Nicolae Matei, ex-primarul din Năvodari, s-a dat puțin în stambă astăzi, pe Facebook. „Mi-a murit o maimuță când să fete, din cauza lui Mazăre”, a spus acesta, la comentariul unei utilizatoarea. Cum s-a ajuns aici? O jurnalistă din Constanța, una dintre cele mai experimentate și credibile colege de presă, a […]
nicolae matei

V-ar putea interesa și: