Tulpina englezească a coronavirusului a ajuns în Constanța

coronavirus

Încă un caz de infectare cu Sars Cov-2, noua tulpină B.1.1.7, a fost depistat la un bărbat în vârstă de 69 ani, pensionar din Constanța.

„Bărbatul a început să aibă simptome de boală în data de 28 decembrie 2020, iar în 02 ianuarie 2021 a efectuat un test RT-PCR al cărui rezultat a fost pozitiv. În perioada 4 ianuarie -6 ianuarie 2021 a fost internat în Constanța, după care, în data de 7 ianuarie 2021 ajunge într-o unitate medicală din București cu stare generală afectată. În data de 17 ianuarie 2021, pacientului i se recoltează o probă pentru un nou test RT-PCR ce revine pozitiv, se ridică suspiciunea infecției cu tulpina B.1.1.7, se face secvențierea cu confirmare astăzi, 26.01.”, a precizat Ministerul Sănătății.

Pacientul nu a călătorit în Marea Britanie și nici nu a venit în contact cu persoane infectate cu noua variantă de coronavirus.

DSP Constanța are în desfășurare o nouă anchetă pentru acest caz.

În prezent, pe teritoriul României au fost identificate 5 cazuri cu noua variantă de coronavirus SARS- Cov -2.

Citește și: Programare pentru proști. Domnul Gheorgiță m-a anunțat, la televizor, că am ratat la mustață vaccinarea

Începutul unei noi epidemii

Apariţia noilor mutaţii ale coronavirusului SARS-CoV-2 detectate în Marea Britanie, Africa de Sud şi Brazilia echivalează cu începerea unei noi epidemii, acest virus „diabolic” reuşind să găsească soluții de a ocoli noile metode de tratament, este de părere consilierul ştiinţific principal al Guvernului de la Paris, Jean-François Delfraissy.

Conform evaluării sale, deşi în prezent prevalența noilor cazuri de COVID-19 confirmate cu aceste mutaţii în Franţa este de numai 1,4 – 1,5%, s-ar putea ca acest procentaj să crească, în special în cazul mutaţiei britanice, care este „de neoprit”. 

În aceste condiții, este nevoie de noi măsuri antiepidemice, întrucât apariţia acestor noi variante ale coronavirusului SARS-CoV-2 a schimbat situaţia sanitară. El a dat exemplul oraşului brazilian Manaus şi al celui sud-african Cape Town, a căror populaţie ajunsese la un nivel ridicat de imunitate, dar noile mutaţii au relansat contagierea.

Citește și: Și dacă nu se va termina niciodată?

Mult mai contagioasă

Noua tulpină de coronavirus infectează inclusiv copiii, sunt de părere experții și specialiștii englezi, care au observat cum se comportă mutația Covid-19 ce face în prezent ravagii în sudul Marii Britanii.

Noua variantă a coronavirusului care se răspândește rapid în Marea Britanie a suferit mutații ce fac copiii la fel de predispuși la infectare ca și adulții, spre deosebire de tulpinile anterioare, au spus, luni, experții în medicină englezi, transmite Reuters citat de HotNews.

Oamenii de știință din grupul de consilieri ai guvernului britanic NERVTAG, ce studiază noua variantă a Sars-Cov-2, spun că aceasta a devenit rapid tulpina dominantă din sudul Regatului Unit și ar putea să devină repede dominantă în toată țara. „Avem un grad mare de certitudine că această variantă are un avantaj din punct de vedere al transmiterii față de alte variante ale virusului din Marea Britanie”, a declarat Peter Horby, profesor de boli infecțioase la Universitatea Oxford și președinte al NERVTAG. 

Apariția noii tulpini, despre care unii cercetători spun că este cu până la 70% mai transmisibilă, a făcut ca multe țări să-și închidă legăturile cu Marea Britanie, inclusiv România,  iar mari părți din Regatul Unit au intrat în restricții severe pentru perioada de Sărbători. Wendy Barclay, profesor și specialist în virusologie la Colegiul Imperial, a spus că printre mutațiile noilor variante sunt și unele ce privesc modul în care Sars-Cov-2 intră în celulele umane, ceea ce ar putea însemna că și ”copiii sunt, poate, la fel de sensibili la virus ca adulții”. „De aceea, ținând cont de tiparele manifestate, este de așteptat ca mai mulți copii să fie infectați”, a mai spus Barclay.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Zăpadă, frig și vânt în Constanța

mar ian. 26 , 2021
Meteorologii Centrului Regional Dobrogea anunță că în zilele următoare Constanța avea parte de un episod de iarnă în care stratul de zăpadă va atinge 10 – 15 centimetri. În această noapte vor fi precipitații mixte la început, care apoi se vor transforma în ninsoare moderată, temperaturile fiind într-o continuă scădere. […]
zapada vant constanta

V-ar putea interesa și: