Turism în Delta Dunării: mere din Macedonia, pere din Argentina, struguri din Peru

Sursă foto: Facebook/Erwin Șimșensohn

Turiștii care aleg Delta Dunării vor, cu siguranță, să trăiască o experiență autentică și acest lucru se referă și la partea culinară. Vor, adică, să mănânce pește proaspăt din deltă, produse locale.

Nu de fiecare dată se întâmplă însă așa.

Erwin Șimșensohn, un turist care a ajuns în zonă, a făcut câteva fotografii cu fructele pe care le-a găsit într-un magazin sătesc.

„O experiență autentic românească în deltă. Stăm bine la producția de fructe. Magazinul sătesc din Murighiol lucrează doar cu livezile din împrejurimi.”, a comentat acesta.

Câți turiști au vizitat delta în 2022

Administrația Rezervei Biosferei Delta Dunării (ARBDD) a anunțat că în 2022 delta a fost vizitată de 103.590 de persoane, în ușoară creștere față de 2021, când au fost 100.112. Numărul turiștilor străini s-a dublat cel puțin. Astfel, în 2022 au fost 13.522 vizitatori din străinătate la Delta Dunării, în timp ce în 2021 au fost identificați 5.774. Potrivit raportului, au fost eliberate 64.195 permise de pescuit recreativ sau sportiv. Numărul este mai mic față de cele înregistrate în 2021 (65.636) sau chiar și în 2019 (185.032). Pe parcursul anului trecut au fost eliberate 101.237 permise de acces pentru turiști, 19.706 pentru autoturism, respectiv, 5.643 pentru ambarcațiune, iar valoarea totală înregistrată este de 1.308.041 lei.

V-ar putea interesa și: Cu ce se ocupă firmele care au închiriat plaje anul acesta: furnizare energie, școală auto, dezvoltări imobiliare, transport persoane, comerț cu echipamente electronice


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Imagini noi cu nava românească pe jumătate scufundată. Ce s-a întâmplat

vin apr. 14 , 2023
Un accident de navigaţie a avut loc pe 14 aprilie, la ora 15.45, în zona portului Reni din Ucraina. „O navă sub pavilion Comoros ce transportă animale vii a intrat în coliziune cu o navă cu pavilion român ce transportă sulfat de amoniu. În urma accidentului nava fluvială cu pavilion […]

V-ar putea interesa și: