UMC se pregătește de admitere. Capacitatea de școlarizare este de 1.290 de locuri. Anul universitar va începe în regim hibrid

Violeta Ciucur, rectorul UMC, și Viorel Panait, președintele senatului universității, în timpul conferinței de presă organizată la sediul instituției, în data de 8 iulie 2021. Foto: Constanța 100%

Universitatea Maritimă Constanța se pregătește pentru admitere. Anul acesta nu se va organiza fizic.

„Admiterea se va desfășura pe baza unui examen care, anul acesta, se va derula pe baza unor documente. Nu va fi un examen fizic. Media de admitere va fi o medie formată din media de la bacalaureat și media obținută la matematică, la bacalaureat”, a afirmat Violeta Ciucur, rectorul UMC, într-o conferință de presă susținută joi, 8 iulie.

Capacitatea de școlarizare este de școlarizare de 1290 de locuri, din care circa 140 sunt locuri bugetate.

„Oferim programe de inginerie. Programele de studii de licență sunt următoarele: navigație maritimă, electromecanică navală, electrotehnică, inginerie și management, ingineria mediului, electronica și telecomunicații”, a adăugat rectorul Violeta Ciucur.

Aceasta a precizat că universitatea este pregătită pentru reluarea activității.

„Suntem pregătiți sa ne desfășurăm activitatea, indiferent cum va începe anul universitar. Am căpătat o experiență în această perioadă grea pe care am parcurs-o”, a mai afirmat reprezentantul UMC.

Președintele Senatului, Cornel Panait, a subliniat că noul an va începe într-un sistem hibrid.

„Anul universitar va începe cu studenții în bănci, începând cu 1 octombrie. Toate universitățile au fost de acord cu acest lucru. Acolo unde restricțiile s-au diminuat, unde gradul de implicare a fost scăzut, infectării au crescut. Dacă starea de alerta încetează, sistemul nu mai poate funcționa în online. Ne pregătim la UMC de un scenariu hibrid. Noi nu credem că această stare de alertă va înceta. La 1 octombrie începem școala cu studenții de anul I față în față pentru că ne-am învățat din anii trecuți că ei sunt destul de eterogeni. Este obligatoriu să încercăm să ridicăm nivelul lor de pregătire. Grupele de studiu pentru cursuri, seminariile și laboratoare vor fi acceptate de ARACIS. Pentru studenții anului II, III, IV, cursurile vor fi online. Vom utiliza platforma universității. Seminariile si laboratoarele se vor face față în față. Cursurile vor avea o încadrare în regim modular. UMC are o experiență destul de bună în ceea ce privește activitățile practice de laborator”, a mai afirmat Cornel Panait. 

O noutate o reprezintă faptul că ministerul solicită ca indiferent de orele la care se vor desfășura cursurile, cadrele didactice trebuie să fie prezente în clasă.

„În acest fel se intenționează urmărirea onestității cu care aceasta activitate să fie mai fermă. Întreaga rețea de internet va fi foarte utilizată. Avem o serie întreaga de tatonări. Intenționăm ca doua dintre sălile noastre de curs sa fie dotate cu sisteme audio-video, așa cum făceau cei de la Românii au Talent. Cumva, pe perete, să fie atașate 60 de monitoare prin care studenții să se conecteze cu noi. Anul universitar va începe cu un program de practica. UMC este câștigătoarea a două proiecte de practică. Programele noastre vor căpăta mai multă greutate”, a punctat Cornel Panait. 

Și-au exprimat intenția să studieze la UMR și circa 30 de tineri din străinătate, din țări precum Tanzania, Kazahstan, Maroc, Egipt, etc.

Ce studii de Master oferă UMC

În luna septembrie va avea loc concursul de dosare pentru admiterea la programele de studii de Master. Din oferta Universității Maritime din Constanța fac parte următoarele specializări:

  • Concepte moderne de inginerie mecanică navală
  • Tehnici avansate de inginerie electromecanică
  • Sisteme electrice avansate
  • Ingineria și protecția mediului în industrie
  • Circuite și sisteme integrate de comunicații
  • Securitate cibernetică și managementul riscurilor
  • Inginerie avansată în industria offshore de petrol și gaze (în limba engleză)
  • Inginerie marină (în limba engleză)
  • Circuite și sisteme integrate de comunicații (în limba engleză)
  • Inginerie și management în domeniul maritim și portuar
  • Management și logistică în transporturi
  • Transport maritim
  • Inginerie și management în operarea terminalelor și navelor maritime
  • Inginerie și management în transport maritim și multimodal
  • Managementul sistemelor integrate de transport
  • Tehnologii și management în industria offshore de petrol și gaze (în limba engleză)

Înscrierile se fac online, în perioada 01.07.2021 – 26.09.2021. Admiterea se va realiza pe bază de concurs de dosare și va avea loc pe 29.09.2021. Media la examenul de admitere se calculează astfel:

  • Pentru programele de studii fără taxă: 50% media generală de licență + 50% media anilor de studii
  • Pentru programele de studii cu taxă: 100% media generală obținută la examenul de licență.

Media generală a anilor de studii de licență constituie criteriu de departajare.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Un comentariu la “UMC se pregătește de admitere. Capacitatea de școlarizare este de 1.290 de locuri. Anul universitar va începe în regim hibrid

  1. Nu v-ati gandit la o reprofilare .? De ex. .ingineri buni la orice (energetica ,electrotehnica ,electronica ,automatizari ,electromecanica,etc) si doctorat pe masura …..Ar fi o mare afacere !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Proprietarii rafinăriei Petromidia s-au întâlnit cu președintele Consiliului Județean Constanța și cu prefectul

joi iul. 8 , 2021
Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, împreună cu Prefectul Județului Constanța, Silviu Iulian Coșa și Administratorul Public al Județului, Gabriel Monea, au primit astăzi vizita oficială a unei delegații a companiei naționale KazMunayGas din Kazahstan. Delegația companiei kazace a fost condusă de Daniyar Berlibayev, Președinte al Consiliului de Administrație al […]

V-ar putea interesa și: