Un avion s-a prăbușit în Nepal, cel puțin 40 de persoane au murit. Aeronava se află și în flota Tarom

Avion de tipul ATR-72. Foto: www.atr-aircraft.com

Un avion cu 72 de persoane la bord s-a prăbuşit lângă aeroportul Pokhara, în centrul Nepalului, cel puţin 40 persoane fiind decedate, informează BBC.

Avionul decolase din capitala Kathmandu cu destinaţia Pokhara. Aparatul de zbor s-a prăbuşit între vechiul şi noul aeroport din oraşul Pokhara.

Cotidianul local Kathmandu Post a relatat că în avion, un model ATR-72 care aparţinea companiei Yeti Airlines, se aflau 68 de pasageri şi patru membri ai echipajului.

Informaţia a fost confirmată de purtătorul de cuvânt al companiei aeriene Yeti Airlines, Sudarshan Bartaula, care a precizat că sunt în desfăşurare operaţiunile de căutare a eventualilor supravieţuitori. Printre pasageri se aflau zece cetăţeni străini.

„Echipele de salvare au sosit deja la locul incidentului şi încearcă să stingă focul”, a declarat un responsabil local, Gurudutta Dhakal.

Dintre pasageri, se spune că 53 sunt nepalezi. În avion se aflau cinci indieni, patru ruși și doi coreeni. De asemenea, a mai fost câte un pasager din Irlanda, Australia, Argentina și Franța, printre altele.

ATR 72 este modelul de generație superioară care a urmat după ATR 42. Acesta este tot un avion cu elice acționate de două turbopropulsoare, cu rază de zbor ceva mai mare decât ATR 42 și cu o configurație mai mare de pasageri. Primul zbor a avut loc pe 27 octombrie 1988.

Aeronava este prezentă și în flota Tarom, care vrea să ajungă până la 9 avioane de acest tip.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Majoritatea firmelor cu capital austriac din România au datorii la bugetul de stat

Dum ian. 15 , 2023
Din cele aproape 3.000 de firme cu capital majoritar austriac din baza de date a ANAF, aproape o treime sunt prezentate de autorităţi ca înregistrând, spre finalul anului trecut, obligaţii fiscale neachitate către bugetul de stat, relevă date analizate de Profit.ro. Firmele austriece au intrat în atenţia publică în contextul […]

V-ar putea interesa și: