Un kilometru de plase de pescuit ilegale, confiscate de polițiștii de frontieră

Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfășurat, în zilele de 21 și 23 aprilie, mai multe acțiuni pe linia prevenirii și combaterii braconajului piscicol, ocazie cu care au întocmit 3 dosare penale şi au descoperit și ridicat peste 1.000 metri plase, unelte de pescuit și 120 kg de pește.

În ziua de 22.04.2023, polițiștii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Sulina, în cooperare cu lucrători din cadrul ARBDD, au descoperit în lacul Sinoe aproximativ 825 metri plasă mono-filament cu captură de 110 kg pește specia caras. Peștele a fost predat unei societăți comerciale de profil iar plasele au fost ridicate în vederea confiscării. Cercetările sunt continuate în vederea identificării autorilor.

În ziua de 23.04.2023, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Chilia au efectuat controlul asupra unui atelaj hipo, în care se aflau două persoane, care la vederea echipajului de poliție au aruncat din căruță o înșiruire de plase cu captură de pește în ele.

Aceștia au constatat faptul că lungimea totală a plaselor tip setcă este de 300 metri, iar cantitatea de pește, de 14 kilograme, a fost predată unei societăți comerciale de profil.

*În aceeași zi, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Cernavodă au descoperit pe un canal care are legătură cu fluviul Dunărea, în zona kilometrului fluvial 290, două unelte de pescuit tip vintir și 150 metri plase de pescuit tip nailon cu captură de pește în ele.

Uneltele de pescuit și plasele, în valoare de 4.800 lei, au fost ridicate în vederea confiscării iar peștele, în cantitate totală de 6 kg, diferite specii, în stare vie, a fost redat mediului natural.

În toate aceste situații, polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, sub coordonarea parchetelor competente, desfășoară cercetări sub aspectul săvârșirii unor infracțiuni la regimul braconajului piscicol.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Se strică vremea în toată România. Sunt așteptate și ninsori

lun apr. 24 , 2023
Administrația Națională de Meteorologie anunţă manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată şi intensificări ale vântului, în perioada 24 aprilie, ora 16.00 – 26 aprilie, ora 22.00.  „Vor fi perioade de timp în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată: în seara zilei de luni şi în noaptea de luni spre marţi (24/25 […]

V-ar putea interesa și: