Un număr record de ucraineni s-au angajat în România. Câți sunt în Constanța

Numărul cetăţenilor ucraineni care s-au angajat în România după declanşarea războiului din ţara vecină a atins, în această săptămână, un nou record, potrivit unei situaţii săptămânale centralizate de Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale (MMSS).

Potrivit datelor MMSS, la nivel naţional au fost încheiate, până luni, 7 august, 6.850 de contracte de muncă pentru cetăţeni ucraineni care au fugit din calea războiului, acesta fiind cel mai mare nivel din 24 februarie 2022 până în prezent. Cifra angajărilor este cu 24 mai mare faţă de săptămâna anterioară.

Din cei 6.850 ucraineni angajaţi în România, după declanşarea războiului, cei mai mulţi, 1.390, lucrează în industria prelucrătoare, iar 1.215 în construcţii. Alţi 815 sunt angajaţi în hoteluri şi restaurante, iar 747 în domeniul comerţului.

Din punct de vedere al zonelor în care au ales să lucreze, cei mai mulţi – 2.863, şi-au găsit de muncă în Bucureşti, 388 în judeţul Timiş şi 377 în judeţul Constanţa.

Pe lângă cele 6.850 de contracte încheiate după invazia Ucrainei de către Federaţia Rusă, în baza de date a MMSS există alte 1.125 de contracte de muncă, care sunt datate anterior datei de 24 februarie 2022.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Crima organizată din Constanța și corupţia din România pun în pericol securitatea alimentară mondială

joi aug. 10 , 2023
Planul de a exporta cereale din Ucraina prin porturile dunărene şi prin portul Constanţa, după ce Rusia a ieşit din acordul de la Marea Neagră, este singura cale ce ar avea sens din punct de vedere economic, însă nu este o soluţie uşoară. Dincolo de mine şi loviturile cu drone […]

V-ar putea interesa și: