Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” se implică în restaurarea Cazinoului din Constanța

Cazino Constanța

Arhitecţii care vor realiza planul de reabilitare a Cazinoului vor avea un instrument preţios de lucru.

Studenți, doctoranzi și cadre didactice de la UAUIM, împreună cu arhiectul american Matthew Vitti, atașat LEED și vice-președinte pentru Business Development al companiei Kalloc Studios, au realizat un demers didactic care să ofere posibile soluții adaptate pentru intervențiile asupra monumentului istoric.

Concluziile workshop-ului de proiectare arhitecturală și muzeografică care vizează restaurarea Cazinoului din Constanța au fost prezentate ieri, în cadrul unei întâlniri cu reprezentanții Primăriei Municipiului Constanța.

Prezent la eveniment, primarul municipiului Constanța, domnul Decebal Făgădău a salutat inițiativa tinerilor arhitecți, în contextul în care a vorbit despre importanța instrumentelor de lucru digitale în dezvoltarea proiectelor de regenerare urbană.

UAUIM va demara un parteneriat de lungă durată cu Primăria Municipiului Constanța, pentru a furniza proiecte viabile de planificare urbană prin care să fie valorificate și conservate toate elementele de patrimoniu.

„Ceea ce ne-a interesat întotdeauna a fost sensibilizarea studenților la astfel de probleme. Generațiile următoare au cumva obligația de a lupta pentru ceea ce înseamnă patrimoniu. Este foarte important ca noi de pe băncile școlii să le cultivăm dorința aceasta. Universitatea, ca instituție, are capacitatea de a ne ajuta să focalizăm și să identificăm problemele reale ale unui sit arheologic”, a declarat Conf. dr. arh. Oana Diaconescu, Prodecan al Facultății de Arhitectură de Interior al UAUIM.

Colaborarea cu UAUIM vizează extinderea către alte situri arheologice sau alt bun de patrimoniu general prin integrarea tehnologiei de realitate virtuală.

Potrivit arhitectului Matthew Vitti, aplicarea tehnologiei de realitate virtuală facilitează implicarea oamenilor în procesul de restaurare prin înțelegerea spațiului și crearea unei experiențe cu utilizatorii.

„Ceea ce propunem noi este o analiză care permite luarea unei decizii corecte, știind care sunt toate fazele de restaurare și ce ar însemna distrugerea unei părți din clădire și integrarea unei alte intervenții pe un monument istoric”, a adăugat Oana Diaconescu.

O posibilă soluție avansată de echipa de lucru se referă la refacerea legăturii dintre Cazinoul din Constanța și Acvariu, prin crearea unui ansamblu sub formă de pavilion.

Produsul final al workshop-ului, organizat de Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” București, în colaborare cu Pantheon Institute, Italia și cu sprijinul Primăriei Municipiului Constanța, va fi pus la dispoziția municipalității.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Mesajul unui părinte amendat de Poliția Locală când își aștepta copilul la școală

joi sept. 26 , 2019
Sorin Lucian Ionescu este, înainte de toate, părinte. Îl cunoașteți de la TV Neptun, post la care a realizat mai multe emisiuni de succes și pe care l-a condus. Este, printre altele, și membru al PSD Constanța, dar și șofer. În această ultimă calitate, a fost amendat de Poliția Locală […]

V-ar putea interesa și: