Universitatea Ovidius face parte din proiectul „Start în carieră prin master didactic”

universitatea ovidius constanța

Monica Cristina Anisie, ministrul educației și cercetării, a semnat contractul de finanțare pentru proiectul „Start în carieră prin master didactic”.

Proiectul „Start în carieră prin master didactic” oferă celor 400 de masteranzi din cele opt universități care organizează, pentru prima dată, programe-pilot de studii universitare de master didactic, la forma de învățământ cu frecvență, o bursă lunară de studiu, în valoare de 2.350 lei, pe întreaga perioadă de desfășurare a programului, laptopuri și laboratoare media dotate cu tehnologie de ultimă generație (realitate virtuală, realitate augmentată).

În vederea desfășurării unor viitoare activități didactice de calitate, masteranzii își vor dezvolta, prin intermediul acestui proiect, abilități și competențe practice și vor participa, alături de cadrele didactice universitare, la schimburi de experiență cu universități de prestigiu din Europa. Mai mult decât atât, vor fi consolidate competențele a 80 de cadre didactice universitare în ceea ce privește conținutul educațional inovator și resursele de învățare moderne și flexibile.

De asemenea, acest proiect are ca obiective îmbunătățirea calității și a eficienței învățământului terțiar, diversificarea ofertelor educaționale și îmbunătățirea nivelului de competențe ale personalului didactic din învățământul terțiar universitar, încadrându-se atât în obiectivele strategice ale Ministerului Educației și Cercetării, venind în întâmpinarea necesității aplicării legislației naționale, cât și în recomandările documentelor de analiză europene.

Proiectul „Start în carieră prin master didactic”, în valoare de 76.836.961,72 de lei, este finanțat prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, Axa prioritară 6 – Educație și competențe, Prioritatea de investiții–10.II., Obiective Specifice 6.7, 6.9, 6.10, Program-pilot pentru Sprijinirea Formării Inițiale a Cadrelor Didactice pentru Învățământul Preuniversitar.

Cele opt instituții de învățământ superior care organizează programe de master didactic, pe locuri subvenționate de la bugetul de stat, în anul universitar 2020-2021 sunt:

  • Universitatea Politehnica din București;
  • Universitatea din București;
  • Academia de Studii Economice din București;
  • Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca;
  • Universitatea „Ovidius” din Constanța;
  • Universitatea din Craiova;
  • Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași;
  • Universitatea de Vest din Timișoara.

Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

USR caută candidați pentru funcțiile de membri în Consiliul de Administrație al noii companii care se va înființa în locul RADET

mie dec. 9 , 2020
Propunerile USR PLUS pentru funcțiile de membri în Consiliul de Administrație al noii companii care se va înființa în locul RADET Constanța vor fi făcute în urma unui concurs de cv-uri, au anunțat reprezentanții alianței, printr-un comunicat de presă. Urgența este dată de faptul că în perioada scurt următoare Consiliul Local […]
radet constanța

V-ar putea interesa și: