Vacanță în Legoland și Bavaria – cum să împaci și copiii, și adulții

Legoland Germania (4)

Dacă aveți copii pasionați de Lego, o vacanță la unul dintre Legoland-urile din lume este cu siguranță o vacanță de vis. Cea mai ieftină opțiune este Legoland Germania, aflat în apropiere de München.

Cea mai rapidă modalitate de a ajunge este, evident, avionul. Prețul unui bilet la Lufthansa este în general de puțin peste 100 de euro de persoană. Am făcut o simulare pentru perioada 10 – 16 iunie, iar cel mai mic preț este al companiei germane: 119 euro dus-întors, pentru cursa București – München. Dacă aveți circa două săptămâni la dispoziție și vă plac plimbările lungi cu mașina, puteți opta pentru automobil. Am prieteni care au făcut-o.

Odată ajuns în München, este de preferat să închiriați o mașină. Nu știu cum ne-am fi descurcat cu doi copii și bagaje în mijloacele de transport în comun, chiar dacă Germania e Germania. Cum am fost opt persoane, am optat pentru un VAN. Sunt mai multe firme chiar pe aeroport de unde puteți închiria. AICI aveți harta unde se află birourile. Am căutat la Avis, Europcar, Budget, Hertz. Puteți căuta însă și pe un site specializat. Dați search pe Google la ”Rent a car in Munich Airport” și veți găsi mai multe opțiuni. Aveți nevoie de un card de credit pentru a închiria o mașină. Am înțeles de la unii amici că s-a putut și cu un card de debit embosat (cu literele în relief), dar personal nu aș risca. În Germania am optat să aducem mașina fără plinul făcut. Diferența nu e mare și nu merită să alergi după benzinării deschise.

Cazarea se poate face în interiorul Legoland, unde sunt câteva hoteluri cu un design specific. Frumoase, dar scumpe. Opțiunile se găsesc pe site, AICI. De exemplu, pentru data de 10 mai, o noapte pentru o familie de 4 persoane costă 168 de euro la campingul din Legoland, iar la un hotel tematic din parc veți plăti 381 de euro. Micul dejun și două zile de intrare în parc sunt incluse. Sudul Germaniei este însă o zonă superbă. Puteți găsi și pe site-ul Legoland, dar și pe alte site-uri specializate, cum ar fi Booking.com și TripAdvisor.com. O cazare convenabilă în pensiuni aflate la 10 – 15 minute de condus. Dacă ați închiriat o mașină, e cea mai convenabilă opțiune. Găsiți cazare decentă, în camere mari, la circa 100 de euro pentru 4 persoane, cu mic dejun inclus. Evident, satele și orășelele din Bavaria sunt cochete, curate și ordonate.

Pentru a explora atracțiile din Legoland am avut nevoie de două zile. Ba chiar în a doua zi am plecat puțin mai devreme de ora închiderii. Evident, copiii ar mai fi vrut să stea, dar, repet, două zile sunt suficiente.

Biletele sunt de mai multe tipuri. Detalii găsiți pe site, AICI. Dacă le cumpărați în avans cu cel puțin cinci zile, un bilet vă costă 31,50 euro de persoană, față de 42 de euro, prețul normal. Copiii sub trei ani intră gratuit. Cel mai ieftin este să cumpărați biletele de acasă. Veți primi un voucher pe email, pe care îl printați și pe care îl prezentați la intrare. Veți scăpa și de eventuala coadă așa.

Atracțiile din Legoland sunt diverse. Copiii cei mai mici se pot plimba cu bărcuțe electrice pe lac, părinții au la dispoziție niște tiribombe care vă învârt prin aer de parcă ați greșit cu ceva în viață. Evident, punctele forte sunt tot ceea ce se leagă de Lego. Există o fabrică unde puteți urmări procesul de fabricație și de unde puteți cumpăra piese și suveniruri. Am văzut și o școală de șoferi pentru copii, unde ți se elibera și un permis de conducere, dar totul era în germană, inclusiv instrucțiunile pentru cei mici. Zona Star Wars era foarte la modă, probabil că încă mai este. Cum spuneam, multe atracții, vă las să le descoperiți singuri. Aproape toate sunt incluse în prețul de intrare. Veți plăti însă suvenirurile (există câteva magazine bine dotate) și masa. Nu vă așteptați la cine știe ce delicatese. N-am văzut atâtea feluri de cârnați ca în Germani în viața mea. ”Wurst” este probabil cuvântul pe care l-am auzit cel mai des. Cârnați mai mici, mai mari, albi, negri, gri, cu muștar, fără… Raiul cârnaților. Există însă, din fericire, pe lumea aceasta, și Legoland nu face excepție, restaurante în care poți mânca pizza și paste. Pentru că se face cald, nu strică să aveți o apă la voi. Parcul e mare și s-ar putea să fiți la distanță de magazine, care sunt relativ grupate, sau să așteptați un timp la coadă.

Curățenia este desăvârșită, ca în toată Bavaria. Toaletele sunt dotate și cu tot ce trebuie pentru bebeluși. Cred că este unul dintre puținele locuri din lume unde mamele își pot lăsa copiii să stea, fără teamă, pe capacul wc-ului.

Dacă ajungeți în Bavaria și vă puteți lua mai multe zile de concediu, vă recomandă să nu vizitați numai Legoland, ci și alte obiective din zonă. Puteți împleti astfel o vacanță pentru copii cu una pentru adulți. Noi am ales să ne cazăm câteva zile și în Garmisch-Partenkirchen, o stațiune frumoasă și celebră pentru întâlnirile dintre șefii de state pe care le găzduiește din când în când. De aici puteți urca pe Zugspite, după o călătorie cu trenul și telecabine. Zugspite este cel mai înalt vârf muntos din Germania, la ai săi 2.962 metri. Dacă faceți acest lucru fără grabă vă va lua o zi.

O alta o puteți dedica stațiunii în sine. Într-o altă zi puteți conduce pe celebrul ”drum romantic” al germanilor, drum care are și un site propriu, AICI. Nu trebuie să îl parcurgeți pe tot. Copiii nu vor fi încântați, dar este o experiență. Evident, în zonă nu trebuie să ratați castelele romantice ale Bavariei, dintre care cel mai celebru este, fără doar și poate, Neuschwanstein.

Bavaria (3)

Dacă ajungeți în sezon veți sta la o coadă de cel puțin jumătate de oră. Am urcat pe jos, pentru că aveam mult de așteptat pentru mijloacele de transport. Un urcuș de aproape o oră, prin pădure. Veți mai aștepta și până vă vine rândul să intrați. Noi am stat cam 4 ore. Turul nu este impresionant: 6-7 încăperi pe care le parcurgi în câteva minute.

Vă recomand să nu ratați minunatul orășel medieval Rothenburg ob der Tauber, aflat în zonă, pe drumul romantic de care vorbeam. Castelul Rothenburg este construit în anul 1070. Aici, într-o intersecție de străzi, se află una dintre cele mai celebre imagini dintr-un orășel medieval.

Bavaria (2)

Și dacă mai aveți o zi la dispoziție și chef să faceți un drum de peste 400 de kilometri, dus-întors, puteți da o fugă și în Liechtenstein. Am ajuns în capitală, Vaduz, locul unde am întâlnit și câteva obiective turistice interesante. Despre ele însă, cu altă ocazie.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Tătarii au câștigat Eurovisionul. VIDEO

Dum mai 15 , 2016
Ediția din acest an a concursului Eurovision a fost câștigată de Ucraina. Cântăreața Jamala a cântat melodia ”1944”. Este o melodie cu un puternic mesaj politic. Tema, după cum spunea artista, o reprezintă deportările pe care Stalin le-a ordonat în 1944. Este o temă militantă, după ce Rusia a decis […]

V-ar putea interesa și: