Vandalism și mizerie în Ovidiu. Apelul primăriei

Imagini surprinse de reprezentanții primăriei

Primăria Ovidiu atrage atenția asupra unor gesturi ce tind să devină un fenomen: vandalismul și aruncarea gunoaielor la întâmplare.

„Ne dorim un oras curat, civilizat! Pretentiile si asteptarile cetatenilor pentru administratia locala trebuie sa fie ridicate pentru ca asa este normal! Ne confruntam zilnic cu acte de vandalism, cu mizerie facuta de cetateni pe domeniul public si este greu sa oferim cetatenilor imaginea pe care toti ne-o dorim!”, au precizat reprezentanții primăriei.

În urmă cu câteva zile, Primăria Ovidiu a făcut precizări, în urma discutiilor si intrebarilor aparute in spatiul public, cu privire la gestionarea serviciilor de salubrizare de pe raza UAT OVIDIU, legate de modul in care primaria poate interveni in remedierea acestor probleme.

„Ne cerem scuze pentru disconfortul creat de aceste neconcordante in functionare ( dar care nu tin de neglijenta sau nepasarea administratiei publice locale) si asiguram locuitorii orasului ca facem toate demersurile, legale, necesare imbunatatirii acestor servicii”, au anunțat.

Iată care sunt aspectele menționate de Primăria Ovidiu:

  • Primaria orasului Ovidiu este parte din proiectul ,, Sistem de Management Integrat al Deșeurilor în Județul Constanța’’ (SMID Constanța) (https://www.adidobrogea.ro/proiect/descriere/), proiect in care UAT Ovidiu are calitatea de beneficiar, sens in care au fost deja demarate procedurile legale de licitatie pentru desemnarea operatorului zonal de gestionarea serviciilor de salubrizare. https://www.adidobrogea.ro/proiect/activitati/
  • Acest fapt conduce la imposibilitatea achizitionarii prin orice mijloace a echipamentelor necesare desfasurarii in conditii optime a acestei activitati, echipamentele fiind deja achizitionate in numele beneficiarului – Orasul Ovidiu de catre reprezentantii ADI DOBROGEA, care le au in gestiune, drept urmare orasul Ovidiu riscand o dubla finantare prin achizitionarea oricaror echipamente (masini de gunoi, pubele, masini de spalat etc.), altele decat cele cuprinse deja in proiect, situatie in care ar trebuie sa raspunda contraventional sau penal pentru dubla accesare a fondurilor cu finantare din alte surse.
  • Potrivit Statutului Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara “Dobrogea” a judetului Constanta (https://www.adidobrogea.ro/…/2019/03/STATUT_ADI_Dobrogea.pdf) orasul Ovidiu are calitatea de membru alaturi de celelalte UAT-uri din zona de Sud Est.
  • În scopul detalierii fazelor de implementare ale acestui proiect si pentru o mai buna informare a stadiului, este necesar sa fie accesat site-ul ADI DOBROGEA: http://www.adidobrogea.ro/…/Anexa-6-Documentul_de_Pozitie.p…, documentul de pozitie prezentat in Anexa nr. 6 prezentand in mod detaliat scopul si rezultatele acestui proiect.

Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Habitat for Humanity România oferă cheile a opt case construite în Cumpăna

mar aug. 27 , 2019
Miercuri, 28 august 2019, de la ora 12:30, Habitat for Humanity România organizează ceremonia „Dedicare, Cumpăna – Inaugurarea locuințelor finalizate în sezonul 2018 – 2019”. În cadrul evenimentului vor fi oferite, într-un gest simbolic, cheile noilor case, celor opt familii beneficiare, cămine ce au fost construite prin programul Big Build […]

V-ar putea interesa și: