Vânt nou pe Marea Neagră: un gigant energetic american pregătește transformarea eoliană a României

Fotografie cu rol ilustrativ

Compania Americană Romania Black Sea Oil & Gas (BSOG) a completat un studiu de fezabilitate crucial pentru dezvoltarea energiei eoliene offshore pe litoralul românesc al Mării Negre.

Acest studiu, efectuat în colaborare cu consultanța britanică OWC și ABL Romania, a evaluat posibilitățile tehnico-economice ale utilizării infrastructurii existente ale Midia Gas Development (MGD) pentru integrarea unei impresionante capacități de 3 GW de energie eoliană în rețeaua națională.

Proiectul propune o dublare a capacității actuale de energie eoliană din România și ar reprezenta un pas major în efortul Transelectrica de a moderniza rețeaua națională pentru a face față acestei adăugiri semnificative. Aceasta ar însemna construirea unui coridor energetic de 126 km lungime pe coasta Mării Negre, menit să fie primul de acest fel autorizat în România.

Directorul general al BSOG, Mark Beacom, a exprimat entuziasm față de colaborarea cu OWC, subliniind potențialul tehnic și viabilitatea comercială a acestui proiect ambițios. De asemenea, a fost menționată implicarea partenerilor MGD, Petro Ventures Resources și Gas Plus Dacia în demararea procedurilor de autorizare pentru acest coridor energetic.

Proiectul ar putea avea un impact semnificativ pe termen lung, întrucât Banca Mondială a prezentat proiectul de concluzii al studiului privind strategia României pentru energia eoliană offshore, anticipând instalarea a până la 7 GW până în 2035. Potrivit acestui studiu, România ar avea un potențial tehnic de exploatare eoliană offshore de 76 GW, subliniind oportunitatea considerabilă de creștere în acest sector energetic emergent.

Recomandare:


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

3 comentarii la “Vânt nou pe Marea Neagră: un gigant energetic american pregătește transformarea eoliană a României

  1. „Investițiile”din acest perimetru,sunt pt.România aidoma locului,adică negre.Exemple:Exxon care primește GRATUIT o halcă de mare de explorat,inițial și apoi de exploatat,dar care renunță cerând și obținând de la „autoritățile române” peste un miliard de $;o firmă canadiană care exploatează,tot în apele teritoriale românești,dar nu știe nimeni dintre”autorități”ce și cât !!??;OMW ,care vrea să dispună de tot gazul extras,românilor revenindu-le ecologizarea zonei șiii tot așa.Acum vin americănoșii care ,se putea altfel,cu niște briți calculează ei potențialul eolian al coastei Mării Negre și mamă,ce de „corent”vor scoate!! Iar românii se îmbată, pt.a câta oară??,cu apă sărată de data aceasta,că ce bine va fi.Bine da,dar din păcate,NU pt.ei…

  2. Trebuie avuta mare grija. Tarile care au eoliene pe mare au inceput sa se vaite ca polueaza. Si mai ales trebuie avuta grija cu americanii. Sunt cei ma mari talhari economici din lume. Si unde nu le-a mers cu zaharelul au pus tunurile, pentu ca au cele mai multe si mai mari tunuri. Siktir!

    1. Unde au pus tunurile?! BEHTEL era firma americana, EXON la fel. Cine a pus tunurile pe România, dacă aceste firme americane nu au reușit la noi „cu zaharelul”?!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

România cumpără din America rachete avansate. „Vor asigura siguranța cerului”

vin mai 10 , 2024
Statele Unite ale Americii au aprobat vânzarea de rachete AIM-9X Sidewinder Block II către România pentru a oferi capabilități aer-aer avansate pentru avioanele F-16 din dotarea Forțelor Aeriene Române, a anunțat Ambasada Statelor Unite în România. Rachetele sunt evaluate la aproximativ 70 de milioane de dolari americani.  Această vânzare este […]

V-ar putea interesa și: