Să propui pe listele de consilieri profesioniști din afara partidului înseamnă să ai curaj și viziune. Curaj, pentru că structurile din partid vor reacționa (chiar dacă nu pe față) în fața a ceea ce ele ar putea numi un afront. Cum să vină alții și să ia de bun ceea ce ni s-a promis nouă? Viziune, pentru că un astfel de gest demonstrează că știi că partidele politice sunt o structură închisă, care trebuie, pentru a-și (re)câștiga credibilitatea, să beneficieze de o infuzie de sânge nou.
Astăzi a făcut acest lucru Vergil Chițac, președintele Organizației Municipale PNL Constanța. Nu este singurul care s-a gândit la acest lucru. Și PSD a anunțat o deschidere către societatea civilă. Ba mai mult, la începutul săptămânii viitoare doi parlamentari constănțeni se vor întâlni pentru a se pune de acord în privința unui proiect de lege care să permită persoanelor neafiliate politic să candideze pe lista unui partid.
În titlu am spus că Vergil Chițac a ridicat ștachete pentru PSD și… PNL. N-am greșit. PSD va trebui să găsească o listă cel puțin la fel de bună, dar același lucru se poate spune și despre PNL. Când spun PNL, mă refer însă la Organizația Județeană, care a ales să mizeze pe foști sau actuali primari penali.
Fără alte comentarii, deocamdată, iată lista profesioniștilor prezentați astăzi de Vergil Chițac.
O singură observație. Președintele Organizației Județene a PNL Constanța, Gheorghe Dragomir, a trimis, după acest eveniment, un comunicat de presă, prin care… ”somează PSD să nu mai tergiverseze Legea privind concediul de maternitate și creșterea indemnizațiilor pentru mame, inițiativă care ar fi trebuit supusă votului final, încă de miercuri, în Camera Deputaților”. Nimic despre pasul important făcut de partid.
Recomandare: Diavolul din politicieni
Ana Rodica Stăiculescu
Profesor universitar Dr., licențiată în sociologie și absolventă a Facultății de Filosofie din Universitatea București în 1975, doctor al Université Paris Sorbonne, profesor universitar la Universitatea ”Ovidius” Constanţa, Facultatea de Drept, decan al Facultății de drept a Universității “Ovidius” în perioada 2002-2012, Profesor conducător de doctorate la Școala Doctorală de Sociologie a Universității din București începând din 2007. Autor principal sau în colectiv a numeroase monografii, cărți și articole științifice publicate în țară sau în străinătate.
Nadja Iancu
Senior arhitect, Absolventa în 1996 a Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” din București. Membru fondator al Ordinului Arhitecților din România, cu o experiență profesională foarte importantă în domeniul arhitecturii, practic neîntreruptă de la absolvirea facultății atât în ce privește realizarea proiectelor cât și execuția lor. Printre pasiunile domniei sale întâlnim: comunicarea, sociologia și pshihologia fapt ce ne dă credința că zona politicii îi va deveni familiară foarte repede.
Adelina Toncean
A absolvit cursurile Universităţii „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca şi până în prezent a acumulat o vastă experienţă de management în domeniul bancar şi în cadrul mai multor corporaţii de anvergură. Implicarea Adelinei Toncean în campaniile umanitare ale Asociaţiei „Dăruieşte Aripi” i-a conferit recunoaştere atât în Constanţa, cât şi în ţară.
Remus Munteanu
Muzician de renume şi absolvent al Academiei de Muzică “George Enescu” din Iaşi, domnul Remus Munteanu este una dintre figurile de marcă ale culturii constănţene. În prezent ocupă funcţia de preşedinte al Asociaţiei culturale „Thalassa Film&Music” din Constanţa, care organizează cu succes Concursul Internațional de Dirijat „Black Sea”.
Teodor Popa
Dr. inginer,șef mecanic maritim, conferențiar universitar la Universitatea „Ovidius” din Constanța, șef Serviciu Inginerie și Nave cu Caracteristici speciale la CERONAV, absolvent în 1986 a Facultății de Nave din Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați. O experiență foarte bună în zona navigației și a învățământului ingineresc naval.
Stere Hira
Inginer, Absolvent al ANMB, 1995, Facultatea de Marina militara, antreprenor in industria turismului si agricultura. Studii postuniversitare de management in turism. Implicat in opere de caritate si in proiectul social „Asociatia oamenilor mici” – pentru copiii suferinzi de nanism.
Cătălin Anghel
Antreprenor şi specialist IT, absolvent al Universităţii Ovidius din Constanţa în domeniul economic, cu experienţă în negociere, comunicare, organizare şi motivare. Fost coprezentator în cadrul unei emisiuni de IT, Cătălin Anghel a acumulat o vastă experienţă în domeniul reducerii costurilor prin programe informatice, licenţierea programelor de calculator, implementarea de solutii informatice de ultima oră, a securităţii informatice, implementarea de soluţii educaţionale, platforma e-licitatie, e-guvernare, soft de tip ERP, CRM, Bussines Intelligence.
Andrian Mihei
Doctor în științe militare și informații, Universitatea Națională de Apărare „Carol I”. Din anul 2011 este colaborator extern, profesor universitar în cadrul Academiei Navale „Mircea cel Bătrân” Constanța.
Prăzaru Marius
Medic, absolvent în 2006 al Facultății de Medicină „Victor Papilian” a Universității „Lucian Blaga” din Sibu, de la absolvirea facultății până în 2012 medic rezident la Spitalul Clinic de Urgență București în prezent medic specialist la la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța și Coordonatorul Programului de Transplant la același spital.
doi fosti prosfesori…in cadru ANMB…pe care ii pot considera fara dar si poate….un exemplu demn de urmat !!!