Vergil Chițac: „Ne uităm cu invidie la Cluj, apoi venim să ne plângem pe Facebook de cât de rău e la Constanța”

Primarul Vergil Chițac a declarat azi, pe Facebook, faptul că nu va ceda în fața celor care vor ca zona peninsulară să fie plină de mașini.

Reacția vine după ce președintele Organizației Municipale a PSD Constanța, Septimiu Bourceanu, a spus, tot pe Facebook, că a discutat cu primarul și că se ia în calcul modificarea regulamentului.

„Constanța e un oraș fără o zonă pietonală decentă, iar unii vor să rămână așa. După ce Consiliul Local a aprobat regulamentul de acces auto în zona peninsulară, un grup de vreo 20 de persoane s-a apucat să tragă sforile pentru a împiedica punerea acestuia în aplicare. Este vorba de familiile care au câte 2,3 mașini și care vor să și le parcheze pe toate sub nas, și de proprietarii de restaurante care vor să li se permită clienților accesul cu autoturismul până pe terasă, dacă se poate.

Hai să privim realitatea în ochi. Ne uităm cu invidie la Cluj, la Oradea ori la Timișoara, apoi venim să ne plângem pe Facebook de cât de rău e la Constanța. Iar când vine vorba să schimbăm ceva concret în acest oraș, de pildă să îi punem în valoare centrul precum în orice alt loc civilizat din lumea asta, găsim fel de fel de tertipuri pentru a rămâne agățați de vechile metehne. Ba că lucrările fac zgomot, ba că săpăturile fac praf, ba că nu ne mai putem parca toate cele 3 mașini în zona pietonală din centru.”, a spus primarul Constanței.

Acesta a asigurat încă o dată că nu va ceda în fața acestor comportamente care ne-au blocat în timp mai bine de 20 de ani.

„Ajunge cu mentalitatea asta păguboasă. Acum lucrăm pentru Constanța așa cum ar trebui să fie, nu după cum vor unii să fie. Pot urla ei cât vor, pentru că pur și simplu nu au dreptate.

Avem zeci de milioane de euro alocate pentru alt pavaj pietonal (cel de acum a fost distrus de mașini), am inițiat regulamente pentru restaurarea imobilelor din peninsulă, avem investitori care au investit milioane ca să restaureze imobile din peninsulă, dar, aparent, nu vrem nimic din toate astea. Noi vrem mașini în fața casei. Iar pe undeva e și normal, din moment ce vechiul regulament acorda 3800 de avize de acces. Halal zonă pietonală.

Să lămurim: amânarea implementării regulamentului nu o poate dispune decât instanța (pentru nelegalitatea acestuia) sau Consiliul Local (din lipsă de orice urmă de bun-simț). Așa că vă invit pe toți constănțenii să vă spuneți părerea, poate vă aud și domnii consilieri: pe străduțele din zona peninsulară vreți zonă pietonală sau parcare?”, a mai scris primarul Vergil Chițac.

O dezbatere publică pe acest subiect a avut loc înainte de adoptarea regulamentului.

Orașele civilizate ale României (Cluj, Sibiu, Brașov, etc.), dar și cele europene, au zone centrale pietonale.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

5 comentarii la “Vergil Chițac: „Ne uităm cu invidie la Cluj, apoi venim să ne plângem pe Facebook de cât de rău e la Constanța”

  1. Aici ii dau dreptate primarului. Ajunge cu masini in centru, ne sufocam. Vrem zona pietonala, evident.

  2. E nevoie de reguli si de aplicare fara exceptii:
    1. Se inventariaza toate locurile de parcare legale si se marcheaza, pastrand un culoar de acces cu sens unic pentru masini de interventie: pompieri, salvare, politie;
    2. Se instituie accese in Peninsula controlate cu camere si bariere; in zona sunt necesare parcari publice mari ca solutie alternativa pentru cei ce nu gasesc loc de parcare liber;
    3. Aprovizionarea se face NUMAI in afara orelor de trafic intens.
    4. Taxe de parcare la ora pentru vizitatori si cu abonament pentru riverani

  3. Cand sa facut acel regulament,eu ca proprietar care a investit in turism acolo am solicitat permise temporare pentru cei care au o rezervare in zona si trebuie sa isi aduca bagajele,copii mai mici ,nu pe jos 1 km.

    Cum primaria cu primarul cap patrat ,nici nu a vrut sa auda pe sesizari,sau petitii,am mers in tribunal si am castigat.

    Si o sa tot merg si o sa castig pentru ca si in tarile civilizare sau orasele mentionate de primar,turisti au acces.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Se va construi un zid de susținere a trotuarului în zona parcului Tăbăcărie din Constanța

lun nov. 8 , 2021
Proiectele de îmbunătățire a mobilității la nivelul municipiului Constanța se află în plină desfășurare, a anunțat Primăria Constanța. În cazul proiectului privind îmbunătățirea mobilității în municipiul Constanța, între Gara CFR și stațiunea Mamaia, conform contractului de execuție a lucrărilor semnat la 17.03.2021, Primăria avea un termen de 90 de zile […]

V-ar putea interesa și: