Asociația Constanța Altfel, condusă de Vergil Chițac și Felicia Ovanesian, tuna și fulgera, în 2019, împotriva planului lui Deceba Făgădău de a prelua conductele CET și de a le moderniza. Acum, când a ajuns primar, Chițac spune că este singura cale posibilă.
În august 2019, asociația spune că „Bulp, PSD, PMP și PNL” se conformează la ceea ce a ce spune administratorul judiciar, și anume că e „musai ca municipiul Constanța să preia conductele”.
Tot atunci, spunea că CET va intra în faliment și îl întreba pe Bulă, adică pe primarul Decebal Făgădău, ce va face cu conductele, și îi numea pe politicieni „papagali”. Citi mesajul mai jos.
După ce a ajuns primar, Vergil Chițac și-a dat seama brusc de faptul că proiectul celui pe care îl numea Bulă era bun. A continuat modernizarea conductelor, a făcut toți pașii pe care îi indicase Decebal Făgădău și pe care îi aprobaseră „papagalii”.
Iată ce declară Chițac în calitate de primar.
„Dragii mei, demarăm un proces istoric de modernizare a sistemului de încălzire centralizată. Astăzi am semnat contractul de finanțare pentru reabilitarea a 43,2 km de conductă termică primară, echivalentul a 21,6 km de traseu. După cum o repet de mai mulți ani, Constanța a ajuns la limită. Țevile de sub oraș au fost date în exploatare acum aproape de jumătate de secol, iar ele pur și simplu nu mai fac față. Din păcate, acest lucru se simte în fiecare iarnă în cartierele orașului nostru.
În etapa 1 reabilităm tronsoane de rețea termică primară din magistrala I de termoficare (Bld. 1 Mai și Bld. Alexandru Lăpușneanu) și breteaua de legătură între cele două magistrale. Totodată, ne ocupăm de reabilitarea de vane, de cămine și de înlocuirea ansamblelor de contorizare a agentului termic primar de la intrarea în punctele termice.
Constănțeni, știu că este greu și că pentru mulți limita suportabilității a fost întrecută de mult timp, dar trebuie să luăm taurul de coarne și să facem ceva. Dați-mi voie să vă arăt cum am reușit în numai 1 an ceea ce predecesorii nu au făcut în 30, deși problema este una deosebit de gravă și presupune intervenție urgentă de cel puțin două decenii.