Vicepremierul Kelemen Hunor: „Nu poţi să dai pentru un profesor care intră după facultate în şcoală 2.800 – 3.000 de lei. Cum să stea ăla, într-o comunitate mai mică, în faţa poliţistului care are 7-8.000 de lei?”

KelemenHunorFotoThalerTamas

Vicepremierul şi preşedintele UDMR Kelemen Hunor afirmă că nu simte că trăieşte în România educată. El subliniază importanţa acordării unor salarii mari profesorilor. „Nu poţi să dai pentru un profesor care intră după facultate în şcoală 2.800-2.900-3.000 de lei. Cum să stea ăla, într-o comunitate mai mică, în faţa poliţistului care are 7-8.000 de lei?”, adaugă Kelemen.

„Nu trăim în România educată. Sper că copiii mei şi nepoţii mei vor trăi într-o România şi mai educată. Dar acest proiect, această viziune despre o Românie educată, dacă vom reuşi să punem în aplicare, cel puţin pentru 12 ani de zile va fi în derulare”, a afirmat Kelemen Hunor, răspunzând unei întrebări, marţi seară, la Euronews România. 

 Vicepremierul a comparat salariul unui dascăl şi cel al unui poliţist. 

„Cariera dascălilor trebuie foarte, foarte bine gândită. Nu poţi să subfinanţezi educaţia, sigur, nu poţi să creşti de la o zi la alta, dar dacă suntem conştienţi de provocările societăţii actuale şi de viitor, atunci trebuie să plăteşti profesorul, trebuie să plăteşti învăţătorul. Asta nu spun că e primul lucru, fiindcă sunt multe lucruri care trebuie făcute în acelaşi timp, dar nu poţi să dai pentru un profesor care intră după facultate în şcoală 2.800-2.900-3.000 de lei. Cum să stea ăla, într-o comunitate mai mică, în faţa poliţistului care are 7-8.000 de lei? Nu spun că trebuie să iei de la poliţist, dar… aţi văzut, poliţistul e expus la risc la cârciumă când stă şi vorbeşte cu oamenii din sat. E un risc enorm de mare. Am generalizat şi eu şi nu e aşa, dar dascălul trebuie plătit bine, dacă vrei să rămână”, a adăugat viceprim-ministrul. 

El a adăugat că a discutat cu profesori universitari care i-au spus că în câţiva ani România va rămâne fără profesori de matematică şi fizică, pentru că aceştia se îndreaptă către zona IT.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Cum se va face accesul riveranilor în zona peninsulară în timpul Neversea

mie iul. 6 , 2022
Constănțenii care locuiesc sau își desfășoară activitatea în zona festivalului NEVERSEA nu sunt afectați de restricțiile de circulație.  Pentru a trece de filtrele instituite de autorități, riveranii trebuie să prezinte fie un act de identitate, un contract de comodat sau unul de închiriere care să ateste domiciliul în zona peninsulară. […]

V-ar putea interesa și: