Victor Ponta, fost președinte PSD, prim ministru și actual președinte Pro România, este plagiator, potrivit instanței.
„Victor Ponta este în mod definitiv și irevocabil plagiator”, a scris Emilia Șercan pe Facebook, după ce Ponta a pierdut ultima cale de atac în procesul cu Ministerul Educației privind acuzațiile de plagiat
Pe 18 iunie 2012, ediţia online a revistei Nature a publicat ştirea că Victor Ponta, prim-ministrul României, a fost acuzat că ar fi copiat secţiuni mari ale tezei sale de doctorat în drept din 2003 din publicaţii anterioare, fără să pună referinţe exacte, conform Mediafax.
O primă decizie a CNATDCU a fost dată pe 29 iunie 2012, în care membrii comisiei susţineau că Victor Ponta a plagiat 85 de pagini cuvânt cu cuvânt.
Pe 17 iulie 2012, Comisia de Etică din cadrul Universităţii Bucureşti a decis în unanimitate că este vorba de plagiat. Mai mult potrivit comisiei, Victor Ponta ar fi plagiat intenţionat, găsindu-se pasaje copiate în 115 pagini din cele 297.
Singura comisie care l-a absolvit de vină a fost Consiliul Naţional de Etică, care e decis în data de 18 iulie 2012 că Ponta nu a plagiat, potrivit Mediafax.
Pe 1 august 2016, ministrul Educaţiei de la acea dată, Mircea Dumitru, a semnat ordinul de retragere a titlului ştiinţific de doctor în drept lui Victor Ponta.
„Se retrage titlul ştiinţific de doctor în domeniul drept acordat domnului Ponta V. Victor Viorel de către Universitatea din Bucureşti, conferit prin Ordinul ministrului educaţiei, cercetării şi tineretului nr. 5663 din 15.12.2003”, se arăta în ordinului emis de Mircea Dumitru.
Ordinul ministrului Educaţiei a venit ca urmare a deciziei luate de CNATDCU în data de 27 iulie, prin care s-a confirmat că Victor Ponta a plagiat în teza de doctorat, scria Agerpres în 2016.
Un inceput bun!
Trebuie continuat cu toti plagiatorii AGRAMATI de prin primarii so ministere ale caror doctorate sunt facute pe la Chisinau sau Slobozia (sic!) si care au un lexic de maxim 200 – 300 de cuvinte in lexic.