Municipiul Constanța are un nou regulament de parcare, votat de consilierii locali. Ionuț Rusu, viceprimar al municipiului Constanța, a explicat, în emisiunea „Realitatea locală”, la Dobrogea TV, moderată de jurnalistul Cristian Hagi, care sunt principalele noutăți.
Emisiunea o puteți urmări mai jos. E important de subliniat că vom plăti numai dacă va exista un semn în care să ni se spună cât costă parcarea și cum putem achita. Dacă aceste semne nu există, putem parca gratuit.
Ionuț Rusu a explicat și cum se va parca în zonele rezidențiale. Până în noiembrie va fi funcțională platforma online în care vor putea fi regăsite toate locurile de parcare din municipiu. Cine dorește un loc de parcare lângă bloc sau casă, îl va putea cere pe platformă. Se va aloca un singur loc de parcare pentru locuință. Dacă nu există cereri în zonă, doritorii pot obține două. În acest moment, din 17.000 de locuri de parcare rezidențiale, 2.000 de persoane plătesc pentru două mașini.
Care platforma?
Nu facem licitatie ca in felul asta ar castiga bugetul local. Cum asa, lasa-l ca tot e in faliment, mai bine sa castige cei cu pile, care numai ei stiu cum si-au luat cate doua locuri, iar majoritatea nu au deloc si lasa masinile pe trotuare sau pe (fostele) spatii verzi.
Potrivit noului regulament, nimeni nu mai are dreptul la 2 locuri, daca sunt cereri. Daca nu sunt, abia atunci se poate lua al doilea loc. Asta in teorie. Vom vedea in practica.
Nu are nimeni dreptul la mai mult de un loc, de acord. Dar pana in noiembrie, cand ni se spune ca devine disponibila aplicatia cu baza de date, cum putem beneficia de locurile devenite vacante, noi, cei fara loc rezervat?
Nu stiu.
In nota de fundamentare sunt trecute: 21169 locuri rezidentiale si 6237 locuri cu plata si se specifica ca exista un numar total de aproximativ 120.000 de masini. Adica aproximativ 100.000 de proprietari in momentul asta se descurca, parcheaza pe trotuar, pe un spatiu verde, pe strada unde se poate. Conform CAPITOLUL VI – CONTRAVENȚII ȘI SANCȚIUNI h) Ocuparea cu autovehiculul a trotuarelor sau a spațiilor verzi; oameni aia vor fi pasibili in fiecare zi de amenda??? sau poate scap daca-mi cumpar vigneta ???
Buna emisiune întrebarea e la case știu ca nu e voie sa se blocheze garajul și poarta de intrare… Întrebarea e unde mai fac locuri de parcare…. Sa zicem ca băgăm masinile în garaj toți.si nu luam locul de parcare din fata casei .. Nu mai se pleacă cu ele?