Locuiam acum doi ani în zona Intim din Constanța, pe strada Corbului. Un vecin de la etajul al doilea, care la prima vederea părea a fi umanoid, își crease un obicei. Arunca tot gunoiul din bucătărie pe geam, direct pe micul spațiu verde din fața blocului. Puteai găsi acolo resturi de ciorbă, multe coji de pepeni, atunci când începea sezonul, și cam tot ce rămâne într-o bucătărie folosită să hrănească trei guri.
Umanoidul despre care vorbesc era însă un caz fericit, să zicem. Alții, de la etaje superioare, aruncau gunoaiele fix în fața blocului, și nu vorbesc de resturi de ciorbă, cu chiar de Pampers sau de prezervative folosite. Când am anunțat autoritățile, aproape că mi-au râs în față. Cum să probezi că o anumită persoană a aruncat gunoaiele? Trebuie întreprins un flagrant. Cine stă cu orele de pază? Imposibil.
O precizare: blocul despre care vorbim este unul de zece etaje, avea ghenă pe scară. Din bucătărie până la ea făceai maximum 30 de pași. Prea mult, nu-i așa?
Din cauza aceasta vă rog să ascultați mesajul de mai jos, al Danei Săvuică, mesaj pe care îl susțin 100%. Mesajul a fost postat pe pagina de Facebook a companiei de salubritate Polaris M. Holding.
„Turiștii care merg în străinătate aplică imediat regulile țării respective. Deci noi știm să fim civilizați, important este să știm să o facem și la noi acasă. Legile ar trebui să fie mult mai drastice, mai severe în ceea ce privește curățenia și atunci probabil vom fi și noi mai atenți cu ceea ce aruncăm pe fereastră, pe geamul de la mașină, în șanțuri, în ape”, spune ea.
Mesajul în întregime în puteți vedea mai jos: