VIDEO Felix Stroe, RAJA: „Ne luptăm cu administrația din Medgidia. Consilierii locali se expun unor riscuri pentru că refuză bani europeni”

Felix Stroe, director general SC RAJA SA (foto: Constanța 100%, 25 aprilie 2018)

SC RAJA SA are în derulare un proiect imens, de circa 650 de milioane de euro, cu fonduri europene, în toate regiunile în care operează.

O parte importantă a proiectului este dedicată județului Constanța și prevede construirea unei rețele cu apă în sudul litoralului, de circa 145 km lungime, fără de care zona ar putea rămâne fără apă în viitor, pentru că pânza freatică din care se extrage acum apă este tot mai mică.

Proiectul este însă în pericol, spune directorul companiei de apă, Felix Stroe, din cauza primarului din Medgidia, Valentin Vrabie, și a consilierilor locali.

„Ne luptăm cu administrația din Medgidia, ne luptăm să obținem avizele. Avizele nu sunt pentru o afacere personală, avizele sunt pentru interesul județului, un interes strategic, e o problemă socială. Nu-i normal să adoptăm o atitudine cum a adoptat administrația din Medgidia. Acolo, domnul primar nu vrea să introducă pe ordinea de zi a consiliului local municipal aceste probleme”, a spus Felix Stroe.

Acesta a afirmat că i-a informat pe consilierii locali din Medgidia asupra importanței acestui proiect, dar și asupra riscurilor la care se expun pentru că refuză bani europeni și pentru că riscă să lase fără apă jumătate de județ.

„Noi am făcut adrese de informare a cetățenilor, de informare a consilierilor, inclusiv la riscul la care se expun. Vedeți dvs., nu putem să spunem că nu suntem de acord, că ăsta nu este un proiect să faci o gogoșărie undeva, să mai faci cine știe prin altă parte. Nu poți să spui ‘nu vreau eu’ că așa spui la tine acasă. Dacă nu vrei tu acolo unde este banul public și unde interesul este tot public, trebuie să ai argumente legale pentru asta. Sper să o rezolvăm pașnic luna aceasta. Dacă refuzi bani europeni și să lași fără apă jumătate de județ, ce ai putea să fie?! Am mai spus: ceea ce faci cu bani europeni, mediul este singurul capitol care are condiții de conformare. Ne-am luat niște angajamente și dacă nu ne confirmăm la mediu – aici intră și accesul la o sursă de apă, în casă, nu să meargă cu găleata după ea – dacă nu este canalizare, epurare, vom plăti în fiecare zi, România va plăti o amendă pentru fiecare Unitate Administrativ Teritorială (UAT) neconformat (comună, oraș, municipiu). Ce înseamnă asta? În funcție de numărul de locuitori, amenda pentru fiecare UAT este de la 3.400 la la 120.000 de euro pe zi, cât va stabili Comisia Europeană, care se va plăti până când se va conforma cu fonduri financiare proprii. Eu cred că ar trebui să avem mai multă responsabilitate când refuzăm asemenea proiecte”, a conchis Felix Stroe.

Constanța 100% a solicitat un punct de vedere primarului din Medgidia (pe 25 aprilie, după terminarea programului de lucru al primăriei). Dacă îl vom primi, îl vom publica.

Vă recomandăm și:

VIDEO RAJA investește 91 de milioane de euro în municipiul Constanța. Ce spune Felix Stroe despre performanțele companiei


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

La cât a ajuns salariul mediu în Constanța

joi apr. 26 , 2018
Câștigul salarial mediu brut pe un salariat, în județul Constanţa, a fost în luna februarie 2018 de 3611 lei, iar câștigul salarial mediu net a fost de 2172 lei, potrivit Direcției Județene de Statistică din Constanța. Luând în calcul rata inflaţieidin ultimele 12 luni, câştigul salarial mediu net este, în […]
bani

V-ar putea interesa și: