VIDEO. Primăria Ovidiu construiește o școală nouă pentru copiii din satul Poiana. Toate detaliile despre proiect

Poiana scoala noua
Așa va arăta noua școală din satul Poiana

Într-o perioadă în care vorbim deseori despre cum administrațiilor locale aruncă banii pe prostii, vă oferim și o veste foarte bună. Primăria Ovidiu va construi o școală nouă, de la zero, pentru copiii din satul Poiana.

Cei aproximativ 100 de copiii de vârstă școlară din Poiana învățau într-o școală veche de aproape un secol, de chirpici. Toaletele erau afară, nu exista spațiu pentru bibliotecă. Primarul George Scupra și consilierii locali au decis că e mai eficient să dărâme acea clădire și să construiască una nouă.

„Vom construi o școală nouă, iar anul viitor, în septembrie, deja vom fi în ea. Este o promisiune pe care o fac, pentru că avem finanțare pentru această clădire. Vom semna contractul în cel mai scurt timp, în toamna aceasta. Vom pregăti terenul, iar din primăvară vom începe lucrările. Este o investiție de aproape 14 miliarde lei vechi. Vom construi și o grădiniță în același corp. De asemenea, vom construi un teren de fotbal cu teren sintetic”, a spus primarul George Scupra.

Finanțarea vine de la Guvern, proiectul a fost deja trecut pe lista de proiecte prioritare.

Edilul a precizat că, în acest, elevii din Poiana învață în centrul cultural, care a fost renovat în totalitate recent. Copiii au săli de lectură, bibliotecă, calculatoare și, evident, toalete în interior.

Iată câteva imagini create pe calculator în care puteți vedea cum va arăta școala.

Vă prezentăm și câteva date tehnice despre noua clădire.

Imobilul va avea o suprafață desfășurată de 379 metri pătrați și va avea numai parter. Infrastructura va fi de tip fundații continue. Suprastructura va fi tip pereți portanți din zidărie confinată. Planșeul va fi din beton armat. Compartimentarea se face cu pereți din zidărie. Acoperișul va fi de tip șarpantă din lemn, cu învelitoare din țiglă presată cu piese de ventilare a straturilor, parazăpezi și piese de ventilare a conductelor. Clădirea va fi izolată termic cu polistiren expandat de 10 centimetri și se va finisa cu tencuială decorativă. Glafurile exterioare vor fi din PVC alb. Scările de acces în clădire sunt din beton și se vor finisa cu granit. În sălile de clasă pardoseala va fi tip parchet laminat stratificat. Pardoseala din grupuri sanitare, holuri și camera tehnică se va realiza cu gresie porțelanată, plăci de 50×50 cm, fără rosturi. Pereții vor fi prevăzuți cu lambriu laminat cu o înălțime de 1,5 m în sălile de clasă și pe coridoare, respectiv cu faianță de 2 metri înălțime în grupurile sanitare. Tavanul și pereții se finisează cu vopsea lavabila. Tâmplăriile interioare vor fi din lemn tip MDF cu finisaje din furnir, la cancelarie și la sălile de curs. În spatiile tehnice și în grupuri sanitare vor fi uși din PVC cu placă PAL. În camera centralei termice se va monta ușă rezistentă la foc, metalică.

În curtea clădirii se va amenaja, așa cum spuneam, un teren de fotbal. Acesta va avea suprafața de 840 metri pătrați și va avea gazon artificial multifilar. Va fi și o zonă de spectatori, prevăzută cu bănci. Terenul de sport va fi împrejmuit cu gard din plasă metalică bordurată. Lângă terenul de fotbal se va amenaja un spațiu de recreere pentru școlari în suprafață de 463 metri pătrați, prevăzut cu gazon natural și dotat cu bănci și leagăne. În spațiul de recreere se vor planta arbori.

Locul de joacă deja existent situat în fața clădirii, în suprafață de 305 mp, va fi completat cu un strat de nisip în grosime de 10 cm. Accesul în curtea clădirii se va face dinspre strada Albatros. Pentru accesul auto se va amenaja o zonă de acces asfaltată în suprafață de 395 mp. Zona pietonală, în suprafață de 353 mp, se va amenaja cu pavaj grosime 4 cm. În zonă se vor planta arbuști decorativi. La intrare în clădire se amenajează un trotuar din beton în suprafață de 116 mp. Terenul pe care este amplasată clădirea va fi împrejmuit cu un gard din panou din tabla cutată pe țeavă pătrată, încastrat în fundație de beton de 30 cm.

Valoarea proiectului este de 1.452.031 lei (inclusiv TVA). Acest obiectiv este aprobat de către Ministerul Dezvoltării Regionale în lista obiectivelor de investiții finantațe prin PNDL 2017-2020 cu valoarea alocată de la bugetul de stat de 1.286.918,36 lei (inclusiv TVA).

Detalii despre proiect puteți urmări în clipul de mai jos.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Incendiu la un depozit de artificii

Dum sept. 17 , 2017
Un incendiu a izbucnit, duminică după-amiază, la depozit de artificii situat în localitatea  Agigea, pe DN39. La fața locului au ajuns și intervin două autospecialele care aparțin serviciului de pompieri din Portul Constanța. „Au intervenit trei autospecialele. A ars depozitul de materiale pirotehnice, pe o suprafața de aproximativ 100 mp. […]

V-ar putea interesa și: