VIDEO S-au redeschis o parte din muzeele județului Constanța. Ce reguli trebuie să respecte vizitatorii Complexului Muzeal de Științe ale Naturii

Președintelui CJ Constanța, Marius Horia Țuțuianu, i se ia temperatura la intrarea în Delfinariul Constanța. Procedura va fi standard pentru toți vizitatorii. Foto: Constanța 100%, 15 mai 2020
Președintelui CJ Constanța, Marius Horia Țuțuianu, i se ia temperatura la intrarea în Delfinariul Constanța. Procedura va fi standard pentru toți vizitatorii. Foto: Constanța 100%, 15 mai 2020

Părți importante ale instituțiilor de cultură din județul Constanța au fost redeschise începând de astăzi, 15 mai. Este vorba despre cele care funcționează în aer liber.

„A fost o perioadă dificilă pentru toată populația României și cu toții ne dorim ca acum, când putem ieși din case, să avem unde petrece timpul liber în siguranță. În acest sens, împreună cu colegii din instituțiile din subordine am luat toate măsurile necesare pentru ca atunci când le veți trece pragul să fiți în siguranță. Astfel, îmi doresc să vin în întâmpinarea dumneavoastră, în această perioadă de relaxare a restricțiilor ce au fost impuse până în prezent și să vă aduc la cunoștință programul și o parte din condițiile de vizitare a celor 3 instituții de cultură ce își vor deschide ușile pentru dumneavoastră”, a anunțat președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu.

Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța, unul dintre cele mai căutate obiective din municipiu, vă invită să vizitați Microrezervația și Acvariul, începând de astăzi – 15 mai 2020, în fiecare zi a săptămânii. Delfinariul va fi deschis de mâine, 16 mai.

Vă puteți bucura de spectacolul cu delfini pe parcursul a două reprezentații pe zi, la orele 11.00 și 15.00. Cei mici și cei mari vor putea să admire din nou animalele din Microrezervație, dar și speciile de faună marină de la Acvariu în fiecare zi în intervalul orar 11.00 – 18.00. Și aici, vă asigurăm că am luat toate măsurile pentru a fi protejați. Au fost instalate dispozitive de dezinfectare a mâinilor și încălțărilor, iar supraveghetorii vă vor indica locurile pe care le puteți ocupa pentru a asista la spectacolele cu delfini. De asemenea, la intrare, temperatura corporală va fi măsurată cu ajutorul unui termometru cu infraroșu. Sunteți așteptați cu drag la toate aceste secții ale Complexului Muzeal de Științe ale Naturii și rugați să purtați masca de protecție.

Adrian Bîlbă, directorul CMSN, la intrare în Delfinariu. Un angajat îi ia temperatura
Regulile care trebuie respectate la vizitarea Delfinariului
muzeele județului Constanța
Se descarcă materiale de dezinfecție

Muzeul de Artă Constanța își redeschide porțile pentru iubitorii de artă începând de astăzi, 15 mai 2020, în intervalul orar 09.00 – 17.00. Siguranța și protecția tuturor sunt cuvintele de ordine și în această instituție.

„Ne-am asigurat că vă puteți dezinfecta mâinile și încălțările la intrarea în muzeu și că spațiile și suprafețele vor fi curățate în permanență. Pentru mine este foarte importantă siguranța tuturor, atât a angajaților instituțiilor cât și a vizitatorilor. Astfel, pe site-urile obiectivelor menționate și la sediile acestora puteți afla toate măsurile de protecție ce au fost luate. În această perioadă, mai mult ca oricând, fiecare dintre noi trebuie să se protejeze și să aibă grijă de sănătatea proprie și a celor din jur, prin purtarea măștii de protecție în spațiile închise. Vă asigur că eu și toți colegii mei vom depune toate eforturile pentru a vă asigura o vizită plăcută și sigură la instituțiile muzeale din subordinea Consiliului Județean Constanța.”, a punctat președintele Consiliului Județean Constanța.

Astfel, Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța vă așteaptă începând din data de 20 mai 2020, la sediul său din Piața Ovidiu, să vizitați Sala Tezaur și Edificiul Roman cu Mozaic de miercuri până duminică în intervalul orar 10.00 – 12.00 și 13.00 – 16.00. Muzeele de la Cetatea Histria și Tropaeum Traiani vor fi deschise de miercuri până vineri în intervalul orar 10.00 – 18.00. De astăzi, însă, puteți vizita Cetățile Histria și Adamclisi, precum și Monumentul Tropaeum Traiani. Apoi, acestea vor fi deschise în program de miercuri până vineri în intervalul orar 10.00 – 18.00. Cei care doresc să viziteze aceste obiective trebuie să știe că personalul îi va primi îndeplinind toate condițiile de protecție, iar dezinfectarea spațiilor se va realiza ori de câte ori situația și numărul de vizitatori o vor impune. Pentru siguranța tuturor, au fost instalate dispensere și covorașe cu dezinfectant, iar vizitatorii, care vor intra în grupuri de câte 6 persoane, trebuie să poarte măști, iar la sediul instituției din Piața Ovidiu se va măsura temperatura corporală la intrare.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Stare de alertă. Ce măsuri trebuie respectate. Precizările Prefecturii Constanța

vin mai 15 , 2020
Începând de astăzi, 15 mai a.c., România și, implicit, județul Constanța, au intrat într-o nouă etapă de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2. Starea de alertă, în vigoare pentru următoarele 30 de zile, a fost reglementată prin Hotărârea nr. 24 a CNSU, iar în anexă sunt menționate toate aspectele de importanță […]

V-ar putea interesa și: