VIDEO Ziua Armânilor, sărbătorită de sute de constănțeni

Ziua Națională a Armânilor
Elevi de la Școala Gheorghe Țițeica din municipiul Constanța, pe scenă la Ziua Națională a Armânilor

Ziua Națională a Armânilor, sărbătorită anual în data de 23 mai, a adunat, astăzi, câteva sute de persoane în Piața Ovidiu din Constanța.

Cei mai emoționați participanți la evenimentul organizat de comunitatea amână au urcat fost micii elevi de la Școala Gimnazială Nr. 23 „Constantin Brâncoveanu”, Școala Gimnazială Nr. 30 „Gheorghe Țițeica”, Școala Gimnazială Nr. 39 „Nicolae Tonitza”. Aceștia au urcat pe scenă, au spus poezii, au cântat și au dansat, sub privirile părinților și bunicilor. Majoritatea dintre ei participă, la școlile menționate, la cursuri de cultură și traduții armânești.

Au mai evoluat liceeni din Cogealac, Yioryi Nicolae şi Ioti Mela – Kavalla, Stelian Arău – Makidonia, Tomi Caramitru – Gramoste, Adi Uzum, Răzvan Grosu – Pilistera, Nicu Zelca – Dorlu, Mariana Beca Anagnosti, Elisa Scupra, Lorena Babaşcu, Florentina Gârţu, Cristiana Roşca, Maria Caraulan, Alesia Pândichi și Ansamblul de dansuri armâneşti „IHOLU”. De asemenea, în incinta Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța a avut loc un vernisaj al unor pictori armâni.

În piață s-au aflat și Stere Halep, tatăl Simonei Halep, dar și Dumitru Learciu, vicepreședinte al Consiliului Județean Constanța, tatăl viceprimarului Constanței, Dumitru Babu, oameni de afaceri.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Cum moare o platformă petrolieră

joi mai 23 , 2019
După 40 de ani, platforma de foraj marin autoridicătoare Gloria a ajuns la finalul vieții. OMV Petrom a semnat contractul pentru dezafectarea acesteia. Este un proces complex, care se va desfășura pentru prima oară în România. GSP Offshore, o companie românească, a câștigat licitația pentru serviciile de dezafectare a platformei, […]

V-ar putea interesa și: