Olanda – sau Țările de jos, cum i se spune de la 1 ianuarie 2020 – este cu siguranță o țară europeană. Una din fondatoarele Comunității Europene a Cărbunelui și Oțelului.
Sunt multe diferențe între Olanda și România. Dincolo de faptul că poți consuma droguri ușoare legal, dincolo de cartierul roșu și de faptul că bicicleta este un cult, sunt lucruri mici care ies în evidență.
De exemplu, în piața Rembrandt din Amsterdam se află un pisoar care nu are uși. Este fix lângă statuia pictorului și lângă sediul Booking.com, iar bărbații nu se sfiesc să-l folosească.
Vrem cu toții o țară ca afară. Vă dați seama ce revoluție s-ar produce dacă primarul din Constanța, oricare ar fi el, ar cumpăra și amplasa astfel de obiecte?
Despre de ce ce este Olanda altfel vom scrie însă în viitorul apropiat. Vă promitem că va fi interesant și instructiv, iar toaletele publice nu sunt parte a diferențelor.
Nu mai amestecati mere cu pere.Tari diferite, culturi diferite. Du-te-n Dubai , bea o bere in public, tine-ti sotia de mana, mergi in budigai si vezi ce patesti
Nu se mai intampla nicio revolutie. Pasivitatea romanilor, in special a constantenilor, a atins cote maxime. Nu se revolta ei cand primarul le pune taxa in parcari REZIDENTIALE, nu se revolta cand a facut varza traficul, nu se revolta cand se cumpara cosuri de gunoi de 3500 ron, credeti ca ii mai revolta ceva ? Atata timp cat are acces la mall si isi poata practica singurul lui hobby -shoppingul- in continuare, constanteanul e fericit.