Academia Navală ”Mircea cel Bătrân” îi invită pe constănțeni și pe toți cei interesați în zilele de 3 și 4 decembrie 2015 la Zilele Porților Deschise.
În cadrul acestui eveniment, cadrele didactice și studenții vor prezenta Academia la 143 de ani de existență, cu accent pe oferta educațională pentru admiterea 2016 și programul consultațiilor în vederea pregătirii pentru acest examen. Cei care vor trece porţile deschise ale Academiei Navale „Mircea cel Bătrân” vor face un tur al celor mai performante simulatoare de navigație şi îşi vor imagina viaţa pe mare prin istorisirile marinarilor experimentați, dar și ale cadeților aflaţi la început de drum pe ape.
Cei care doresc să ne cunoască și să relaționeze cu membrii comunității noastre academice sunt așteptați în intervalul orar 09.00 – 17.00.
„Este un lucru cunoscut faptul că meseria de marinar este una frumoasă, dar dificilă şi deosebit de complexă. Să descoperi secretele mării, departe de casă şi de cei dragi, nu este pentru oricine. Vreme de 143 de ani, instituţia pe care am deosebita onoare să o conduc a pregătit mii de specialişti în domeniul marinei. În tot acest răstimp, Academia a trecut inevitabil prin numeroase transformări, dar valorile și principiile pe care și-a construit renumele au rămas neschimbate”, spune prof. univ. dr. ing. Vergil Chițac, rectorul Academiei.
„Asociaţia Civică „Pentru Constanţa” a ales să se alăture Academiei Navale în organizarea acestui eveniment pentru a da ocazia constănţenilor să afle cum se învaţă marinăria. Considerăm că această acţiune continuă cu succes campania „Iubeşte Marea” pe care asociaţia noastră a organizat-o în vara acestui an. Constănţenii, în special tinerii, trebuie să înţeleagă importanţa mării în viețile noastre, în viaţa oraşului, să se apropie de ea şi, de ce nu, să urmeze o carieră marinărească”, a declarat Luiza Bota, coordonatorul asociației.
În zilele următoare, constănțenii vor primi un pliant care conține invitația la eveniment și oferta educațională a ANMB.
Academia Navală ”Mircea cel Bătrân” este o instituție de învățământ superior tehnic acreditată, evaluată de Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Superior cu calificativul Grad de încredere ridicat. Academia este succesoarea Școlii Speciale pentru Ofițerii și Subofițerii din Corpul Flotilei înființată la Galați pe 17 noiembrie 1872.
Oferta educațională pentru admiterea 2016
~ Proiect ~
STUDII UNIVERSITARE DE LICENȚĂ
Secția militară – învățământ cu frecvență
Programul de studii Navigație, hidrografie și echipamente navale – 31 locuri băieți și 4 locuri fete
Secția civilă – învățământ cu frecvență
Programul de studii Navigație și transport maritim și fluvial – 120 locuri
Programul de studii Electromecanică navală – 98 locuri
Programul de studii Electromecanică – 54 locuri
Programul de studii Inginerie și management naval și portuar – 75 locuri
Secția civilă – învățământ cu frecvență redusă
Programul de studii Navigație și transport maritim și fluvial – 125 locuri
Programul de studii Electromecanică navală – 120 locuri
Programul de studii Electromecanică – 60 locuri
STUDII UNIVERSITARE DE MASTERAT
Programul de studii Științe nautice – 50 locuri, durată școlarizare 1,5 ani
Programul de studii Inginerie și management naval și portuar – 20 locuri, durată școlarizare 1,5 ani
Programul de studii Sisteme electromecanice navale – 50 locuri, durată școlarizare 1,5 ani
Programul de studii Managementul sistemelor logistice – 30 locuri, durată școlarizare 2 ani