Pe 14 noiembrie 2016, de Ziua Dobrogei, toate secţiile Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii vor funcţiona în regim de „Porţi deschise” cu accesul vizitatorilor fără plată, dar cu respectarea normelor de securitate şi organizare/ îndrumare a vizitatorilor. În Secţia Microrezervaţie se va organiza evenimentul având subiectul „Tradiţii dobrogene cu animale.”
În cadrul demonstraţiilor de la Delfinariu se va prezenta expunerea „Evoluţia ca realitate înţeleasă în zilele noastre”, prelegere susţinută de directorul general dr. Adrian BÎLBĂ. Se va prezenta şi expoziţia privind evoluţia vieţii pe Terra din foaierul Delfinariului.
De asemenea, se vor organiza expoziţiile foto temporare „Păsări care iernează în Dobrogea” și „Foca de Marea Baltică”, o nouă achiziţie pentru Delfinariu Constanţa.
La data de 15.11.2016 conducerea Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii va iniţia o discuţie cu colectivul catedrei de botanică a Facultăţii de Ştiinţe ale Naturii şi Agricultură/ Universitatea Ovidius privind proiectul „Pădurea Dobrogeană”.
La data de 16.11.2016, în sala de conferinţe „ing.Stanciu Marcel” a Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa, se va organiza o masă rotundă privind „Restaurarea şi punerea în valoare sub aspect muzeistic a Morii de vânt din Jurilovca/jud. Tulcea”, obiectiv aflat în patrimoniul Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii. Vor participa specialişti de la CMSN, Institutul Eco-Muzeal Tulcea, Muzeul de Artă Populară Constanţa şi Universitatea Ovidius.